Springa i värme

Vi har varmt och fint väder i hela landet just nu och många som vill träna utomhus försöker kanske anpassa tiden på dygnet de tränar för att på bästa sätt undvika den värsta värmen. Det kan naturligtvis vara bra och lite skönare, men att träna i värme kan också vara något vi vill träna på för att bli bättre på det. För egen del så är jag inte så bra på att springa i värme som jag tidigare trott, så om jag springer i värsta värmen just nu så tänker jag att det är bra träning för att bli bättre på att hantera värmen när tillfällena kommer och det är lopp i värme.

Och oavsett om vi tränar när det är som varmast eller väljer att träna när det är lite svalare, så är det i alla fall varmt. Och när det är varmt, så svettas vi mer. Och ju mer vi svettas ut ju mer behöver vi dricka. Och tänk då på att inte bara dricka vatten, för vi svettas ut mer än vatten, salter till exempel. Så tänk på att dricka mer än du gör i vanliga fall och tänk gärna också på att dricka något mer än vatten, gärna något med extra salter i.

sportdryck isostar milebreaker

Jag dricker Isostar från Milebreaker som har kosttillskott för konditionsidrottare!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Jag är också dålig på att springa när det är varmt. Trivs verkligen inte i värmen. Brukar försöka välja att springa tidigt på morgonen. Om jag ska springa långt har jag med mig salttabletter. Funkar bra :-)

  2. Jag försöker också att träna mig på att springa i värme, men det är … drygt. Min fundering är dock om det verkligen ger lika bra effekt som träning i svalare temperaturer. Finns det någon vetenskaplig undersökning om detta? Vet du?

  3. Sandra: Låter som du har hittat något som funkar bra för dig, perfekt!

    LL: Nja, jag vet inte vad någon undersökning skulle säga och egentligen tycker jag det är två olika frågor. En fråga är i vilken temperatur vi får bäst effekt av träningen och den andra frågan handlar mer om att om man vill bli bättre på att springa i varm temperatur så tror jag man behöver träna på att springa i varm temperatur, även om det kanske inte ger bäst generell träningseffekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *