Vi har varmt och fint väder i hela landet just nu och många som vill träna utomhus försöker kanske anpassa tiden på dygnet de tränar för att på bästa sätt undvika den värsta värmen. Det kan naturligtvis vara bra och lite skönare, men att träna i värme kan också vara något vi vill träna på för att bli bättre på det. För egen del så är jag inte så bra på att springa i värme som jag tidigare trott, så om jag springer i värsta värmen just nu så tänker jag att det är bra träning för att bli bättre på att hantera värmen när tillfällena kommer och det är lopp i värme.

Och oavsett om vi tränar när det är som varmast eller väljer att träna när det är lite svalare, så är det i alla fall varmt. Och när det är varmt, så svettas vi mer. Och ju mer vi svettas ut ju mer behöver vi dricka. Och tänk då på att inte bara dricka vatten, för vi svettas ut mer än vatten, salter till exempel. Så tänk på att dricka mer än du gör i vanliga fall och tänk gärna också på att dricka något mer än vatten, gärna något med extra salter i.

sportdryck isostar milebreaker

Jag dricker Isostar från Milebreaker som har kosttillskott för konditionsidrottare!

Share Button