Tufft i värmen

Söndag, sol, värme, Halmstad, helt naturligt för ett långpass, men det var tufft i värmen idag. Men ska man springa själv och inte har bestämt någon tid så är det lätt hänt att det tar en stund innan man kommer iväg. Jag ställde inte direkt klockan, för jag låg lite back med sömnen efter fredagens nattjobb. Så klockan hann passera 12 och solen gassade väl rakt uppifrån vid den tiden, men jag såg ändå fram emot att få springa utmed havet, finns ju inget bättre och på sommaren är det som bäst. Jag var inte ensam idrottare på Prins Bertils stig, men det var väldigt mycket mer folk på de olika stränderna på väg ut till Tylösand. Och väl ute i Tylösand var där också en hel del solbadare.

Körde med Garmin 620 idag och planen var att gå lagom fort, men hade inte bestämt några max och mingränser innan jag stack iväg. Och även om känslan första minutrarna inte var den bästa så kom jag snabbt in i matchen. Men det var varmt, så några kortare stopp blev det på lämpliga ställen, som småbåtshamnen i Grötvik och stranden i Tylösand. Sen körde jag på asfalten på vägen hem och förutom rödljusen så är det lite lättare att hålla tempo, men visst blev jag trött och väl framme vid 20 km så stannade jag, satte mig i gräset och pustade en stund. Tänkte på att det inte är ofta som jag tränar så att jag pustar på det sättet. Skönt och bra att få tid till det också!

sommar tylösand halmstad sommarstad

Gott om folk på stranden i Tylösand!

halmstad nissan sommarstad

Skön avslutning vid Nissan i Halmstad!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

7 kommentarer

  1. Rund är också en form: Så är det ibland, att kroppen strejkar alltså. Men samtidigt är det som vanligt att vi blir bra på det vi tränar så tränar vi i värme blir vi också bra på att tåla träning i värme. Så tänkte jag under dagens träningspass.

  2. Hej!
    Jag undrar hur långt du rekommenderar att inte dricka alkohol innan en tävling? Hur lång tid rör det sig om så att det inte påverkar själva tävlingen? Om man dricker en månad innan och sen vilar dagen efter och kör vidare med träningen som planerat påverkar det då själva tävlingen?
    Mer än tacksam för svar!

  3. Jo, du har säkerligen rätt. Det är sällan varmt i Sverige så långa perioder bara. Så de få pass man får till blir olidliga… Kroppen hinner liksom aldrig vänja sig (nästan). :-)

  4. Bea: Hej Bea! Ja, det var ju en kul fråga! :-) När det gäller ditt exempel, dvs inte dricka alkohol sista månaden innan en tävling, ja då skulle jag säga att det är lugnt. En månad är trots allt lång tid. Sen är det ju väldigt olika från person till person och vi kan ju till exempel dela upp det i detaljer som hur mycket man drack, hur mycket man brukar tåla, osv. När det gäller för egen del så brukar jag kanske tänka 1-2 veckor innan ett viktigt lopp, men det kan ju ändå hända att det slinker ner ett glas vin till maten någon vecka innan loppet. Och jag tycker också det ligger lite mentalt i frågan, för om man vet att man druckit lite för mycket 4 dagar innan ett lopp, jag då kan det ju vara svårt att intala sig själv att man gjort ”allt rätt” i laddningen inför loppet. Och jag tycker också det omvända, att har jag inte druckit sista 2 veckorna inför ett viktigt lopp, då vet jag också om det, det ger mig ett bättre självförtroende och jag känner mig mer på gång och mer laddad. Att du själv följer den plan du sätter upp för dig själv tror jag är viktig.

  5. Rund är också en form: Jo, lite så är det kanske, att vi hinner inte anpassa oss till värme innan det blir sämre väder igen. Men att bara se till att springa tider på dygnet när det inte är så varmt innebär ju att vi inte tränar oss på att springa i värme.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *