Sista passet

Jag är precis hemkommer från sista passet på SATS för den här säsongen. Egentligen har ni några dagar till på er för de kör veckan ut, men idag var alltså mitt sista pass. Nu är det uppehåll i 3 veckor så i slutet av juli är löpklasserna tillbaka på SATS igen.

Jag vet inte hur många pass jag har kört, månaderna har bara sprungit förbi. Men jag har kört alla 3 passen på alla tre ställena i Stockholm och det tycker jag är bra. Många gillar Speedplay för det händer mycket, en del gillar Tough för att det är tuffast och en del gillar Pace för att det är ett bra alternativ till intervallerna. Och precis som jag alltid rekommenderar en variation i träningspassen så gäller detsamma vilket pass man kör på SATS, våga variera och hitta syftet i varje typ av pass.

Jag gillar också att se hur löpare förbättras och förhoppningsvis blir även jag bättre, både som löpcoach och löpare. Och utvecklas vill vi ju alla, så nu får vi inte släppa på löpträningen bara för att det är sommaruppehåll, nu måste vi hålla kvar i löpningen på egen hand, men det fixar vi, eller hur!?

sats urban tribes

Hej då SATS, vi ses efter sommaren!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Hej!
    Vet du jag har kommit på en knasig ide.. At jag vill testa på att springa ett marathon, vilket jag flera gånger har sagt att jag aldrig skulle vilja springa för det är för långt. MEN jag har oxå en långsiktig plan på att innan jag fyller 40 skulle jag vilja göra en ironman(women) tokigt nog. Och då vore det ju bra att testa på att springa ett marathon innan. Jag har sprungit två halvmaror, stockholm halvmara (2012) och gbgvarvet (2014) och är anmäld iår till stockholm halvmara. Och tänker att 2015 låter som ett bra år att springa ett marathon. Har du några tips på ett bra marathon att springa när man är nybörjare på den distansen och då tänker jag att det är ett bra arrangemang och ”lättsprunget” om du förstår vad jag menar. Helst i sverige. Jag är anmäld till Gbgvarvet 2015 och det kanske är dumt att springa stockholm marathon när det ligger så tätt inpå?

  2. Monica: För det första är det inte alls tokiga idéer, tokiga men kul i så fall. :-) Åldern spelar ingen roll och du har ju sprungit ett tag och även sprungit halvmaror. Om vi då tittar på förslag till lämplig mara 2015 som ska vara i Sverige. Ja, jag håller med om att det inte är optimalt med bara en vecka mellan varvet och maran, men det beror också på vad man gör det till. Och att välja just Stockholm är kanske ändå bäst med tanke på att det är många löpare, du är aldrig ensam och det finns lite publik utmed banan. Sen kanske inte är den snabbaste maran man kan tänka sig, men det tror jag inte spelar så stor roll för din del i din första mara. Ska man hitta en snabb bana måste man lämna Sverige om man dessutom vill att det ska vara ett stort lopp med många deltagare som gör att det också finns mycket publik som hejar. Skulle jag fundera på andra maror i Sverige såskulle det kanske vara Helsingborg Marathon som går för första gången nu i september. Där kanske blir drygt 1500 löpare, dvs en del med klart mindre än i Stockholm. Och jag vet inte om det kommer bli en årligt återkommande mara eller inte, som sagt, det är första gången nu i höst. Och jag tänker också att testar du i Stockholm på våren och inte det går som du hoppats så får du en ny chans på hösten i Helsingborg (om de håller kvar vid hösten). Så tänker jag. Hur låter det?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *