Löpteknik på SATS, ja så hette en klass för medlemmar på SATS igår och i klassen utgick deltagarna från SATS Stadion i Stockholm. Det var Urban Tribes som höll i klassen men jag var inte med som ledare, däremot var jag där och kikade lite för det passade bra in i tiden innan jag själv skulle köra min löpklass med utgångspunkt från SATS Hötorget till Östermalms IP.

Kul att klassen blev fulltecknad och kul att se  att så många var intresserade av att ta till sig av tipsen och övningarna. Jag kan också tänka mig att det blev lite korvstoppning med information för deltagarna som var där för under passets gång på 55 minuter ska man hinna med uppvärmning och nerjogg också, så det blir inte så mycket effektiv tid kvar till själv löptekniken. Men vi kan ju hoppas att det kan bli fler tillfällen.

När jag kör mina löpklasser på SATS så frågar jag ibland deltagarna varför vi kämpar med löptekniken och löpskolningsövningar. Först brukar det inte komma så många idéer och sen kommer det några förslag. Och väldigt ofta är alla förslagen rätt, mer eller mindre, för faktiskt kämpar vi med detta av så många olika anledningar så är faktiskt värt att göra det. Jag själv är inte så bra på att göra det på egen hand, men jag kör löpteknik med olika grupper och då får jag det liksom lite gratis därifrån.

Löpteknik på SATS

Det är ganska kul och intressant att titta på olika löpstilar!

Löpteknik i backe på SATS

Lite tekniktips för löpning i backe blev det också!

Share Button