När jag pratade med en löparpolare igår efter loppet sa han att han kanske skulle ut och jogga 20 minuter på kvällen för att återhämtningen skulle gå snabbare. Just igår kände jag inte alls att jag skulle vilja göra det men idag var läget annorlunda. Att jag hade bokat in ett coachpass med Åsa om kroppen var tillräckligt okej efter gårdagens mara spelade såklart också in. Så ett testlopp på 5 km i ganska jämn fart stod på kvällens coachpass.

Kroppen har skött sig bra efter maran, den är tydligen bra tränad som klarar av en påfrestning som ett marathon ändå är. Inga sviter under loppet och inga sviter efter loppet. Så det kändes bra att få springa lite lagom idag på en lagom distans i en lagom fart. Vi sågs på klassiska Kristinebergs IP och efter lite uppvärmning, planeringssnack om taktiken och tiderna så gjorde vi oss redo. Vi sprang sen varv efter varv och höll en fart som idag var väldigt bra för oss båda och det viktigaste av allt, Åsa blev lite peppad och kanske kommer springa lite mer i sommar. Perfekt söndagskväll, alla nöjda och glada!

löptest10

Jag är inte så snäll löpcoach alla gånger, ibland måste man vila efteråt!

löptest1

Men efter lite återhämtning är alla nöjda och glada!

Share Button