Idag körde jag ett pass som jag kan kalla ”hitta farten”. Inom löpningen är det ju ofta just det det handlar om, att hitta en fart som är perfekt för just dig på just den distansen du ska springa. Tänker vi på distanser på 10 km till 42 km så är det viktigt att hitta rätt fart och inte förivra sig i början.

Jag började mitt pass med att rycka in som reserv på en SATS-klass där de behövde hjälp. Det var ett pass jag kört flera gånger tidigare just i Tanto och det passade väldigt bra in i mitt pass, intervallerna gick nämligen i den fart jag tänkt springa i. Efter klassen på SATS sprang jag tillbaka till Tanto och fortsatte köra lite till i samma fart som tidigare.

Jag har just denna tanke ibland, dvs att hålla en löpklass och därefter fortsätta själv för att få lite mer träning. Det är inte alltid det lyckas men idag hade jag bestämt vad jag skulle träna själv redan innan passet på SATS dök upp så idag var det inga problem att fortsätta själv efter att jag lämnat de andra löparna på SATS.

Skärmavbild 2014-04-01 kl. 00.31.18

I am a running coach, a really good one! ;-)

Share Button