Det närmar sig en ny mara, denna gången är det på hemmaplan i Sverige. Jag tror att många rutinerade marathonlöpare har sina egna rutiner dagarna innan ett lopp, både i form av vad man gör och vad man inte vill göra. En av mina rutiner har på senare år blivit att ”kolla igenom kroppen” hos en naprapat. Jag tycker det är ett bra sätt att bli av med små skavanker och känner man något någonstans så kan det också vara skönt att få en medicinsk bedömning på hur läget egentligen är. Och naturligtvis kommer det bli massage av benen.

Det kan kännas konstigt varför man väljer att gå till en naprapat när man inte är skadad, men jag tycker det är värt det om det är inför ett längre lopp som nu.På något sätt är det också ett sätt att tala om för både sig själv och kroppen att nu är det snart dags för ”stordåd”. Det är nästan så man känner sig lite duktig när man ligger där på bänken och kvider av smärta, för visst kan det göra skönont även om det inte är någon större fara. Så på onsdag eftermiddag är jag inbokad, det känns bra. Efter det kommer jag inte springa några avancerade fartpass på något sätt utan mest hålla igång kroppen och stretcha mycket.

bild 2-1

En av de kroppsdelar som jag kommer fråga lite extra om är foten, men den klarade ju sig i Boston Marathon!

Share Button