Göteborgsvarvet 2014 blev ungefär som jag trodde, när det gäller det mesta faktiskt. I det här blogginlägget kommer det mest att handla om min helg och lopp, men senare kommer det också ett blogginlägg som handlar lite mer generellt om årets Göteborgsvarv.

Jag började resan redan klockan 5 i fredags morse när jag skulle ta ett tidigt tåg till Göteborg för att hinna jobba för Craft där vi bland annat sålde en del av kläderna som ingår i kampanjen #runlimitless som rullar just nu. Försäljningen rullade på bra och det var som vanligt kul att träffa kunder och gamla och nya bekantskaper. Vid 19-tiden var jag rätt trött, både i kroppen och framförallt benen efter en lång dag på mässgolvet och sömnig eftersom jag hade gått upp toktidigt efter för få timmars sömn. Det blev en lugn kväll och en bra natts sömn.

Jag vaknade och polarna ringde och vi snackade lite om loppet, jag käkade och tog mig iväg mot start. Men när jag träffade polarna halvvägs dit kom jag på att jag glömt klockan på rummet. Inte bra och det var bara att vända och känna att det börjar bli lite brådis. När jag till slut kom till startområdet var det knappt en timme till start, ingen panik så men jag brukar vara på området 2-3 timmar innan start i vanliga fall vid Göteborgsvarvet, det är kul att flanera omkring och titta på folk. Nu hann jag bara säga hej till några stycken, jogga förbi kollegorna som skulle skjuta ett litet dagfyrverkeri vid startskottet och ta mig till start och hoppa in i startfållan.

Starten gick och som vanligt är det lite trångt i början och jag förstår inte varför löpare måste vara hänsynslösare i Göteborgsvarvet än i andra lopp. Man blir knuffad, sparkad på, det skriks lite och en hänsynslös snubbe lyckades stänga av min klocka när han tog sig fram som en ångvält. Så länge man springer i Slottsskogen de första knappt 3 kilometrarna är det inte kul, man vill bara komma ut på gatorna där det blir lite lugnare. Så första 5 kilometrarna gick inte så bra och det kändes jobbigt och jag började undra hur det här egentligen skulle gå. Men på andra sidan första bron började det flyta på lite bättre och jag höll mig nog runt 4-fart, men när det gick lite fortare började jag känna mig illamående så jag gissar att farten var lite varierande. Men totalt sett började det ändå flyta på bättre och jag passerade milen på runt 40.20. Det var svårt att veta exakt efter strulet med klockan i början för när klockan kom igång igen log den helt i ofas med kilometerskyltarna. Jag kände mig inte stark men jag hade heller inga större problem med att hålla en okej fart och kanske att jag börja tro att det var så eftersom jag märkte att jag plockade placeringar. Jag hade en plan på att försöka hålla runt 4-fart, men insåg redan efter några kilometer att det skulle bli tufft, när jag inte ens klarade det de första kilometrarna. Men även efter andra bron och vi kom in i stan och skulle uppför avenyn så hade jag fortfarande samma känsla, att jag plockar placeringar och tänkte att det borde kunna bli runt 1.25-1.26 nånstans i alla fall. Jag kände positiva vibbar av att jag inte verkade ha några problem med distansen utan kunde köra på som jag gjorde utan större problem, men ska jag klaga så var det också svårt att springa fortare. Jag kände mig stark upp till Linnéplatsen och vid pausering 20 km i Slottsskogen på dryga 1.21 förstod jag att det var okej och några minuter senare sprang jag i mål på 1:25:32. Ingen perfekt uppladdning och ingen bra start på loppet men totalt sett en förhållandevis bekväm runda runt Göteborg.

Efter mitt lopp var det fortfarande många som inte hade startat så det fanns flera timmar att gå omkring och titta på folk, heja på löpare på väg mot mål, jag sprang med en släkting de första kilometrarna i Slottsskogen på deras första Göteborgsvarv och jag hann få en välförtjänt öl tillsammans med polarn som sprang in på 1.58 i sitt första Göteborgsvarv. Så klockan var nästan 19 innan jag lämnade målområdet och då hade jag varit i mål i mer än 4 timmar. Det gäller att få ut så mycket som möjligt av Göteborgsvarvet.

Efter-varvet-öl

Klart man får fira loppet med en öl!

Share Button