Det borde vara bättre väder nu, eller hur. Det borde vara både soligare och varmare. Och kanske kanske blir det bättre väder till helgen för när det är Göteborgsvarvet brukar det vara bra väder, väldigt mycket bättre väder än vad Göteborg i snitt har att bjuda på. Det är min erfarenhet och då har jag sprungit Varvet väldigt många gånger och jag har också bott i Göteborg och vet hur vädret kan vara. Men nu tror och hoppas vi att det blir soligt, varmt och fint till helgen.

När det är soligt och fint måste vi också tänka på att skydda oss mot solen. Det känns som solen blir starkare för varje år som går. Förr hade man knappt någon solskyddsfaktor på sig eller kanske en 4:a eller en 6:a. Nu får man en känsla av att 10-15 är ganska litet skydd, i alla fall om man kommer ner i södra Europa. Det märkte jag inte minst i Portugal i mitten av mars där den jag använde där och då hade solskyddsfaktor 20 och det ansågs inte vara speciellt mycket.

Nu har ACO lanserat en solskyddsinnovation med extra tåligt solskydd för sportiga individer. Vi svenskar tränar mycket och vi har också ökat mängden träning som bedrivs utomhus. ACO lanserar ACO Sun Active som är ett solskydd med extra tålighet mot vatten och svett och finns i två varianter, dels i spray med SPF 20 och dels som mousse med SPF 30. För mig som inte gillar den kletiga gamla vanliga varianten kan detta kanske vara något, speciellt spray tycker jag funkar bra.

ACO Sun Active spray och ACO Sun Active mousse

Var rädd om dig i sommar!

För att fira lanseringen av kategorin ACO Sun Active så bjuder de in till ett event för alla sportiga. Eventet kommer vara i motionsspåret vid Tantolunden på Södermalm i Stockholm på lördag den 17 maj klockan 10-15. Där kan du testa att springa och få din hastighet uppmätt. Då kan du också få med dig en gympapåse hem med dessa produkter. Tyvärr kan jag inte delta själv eftersom jag är i Göteborg på lördag och ska springa Göteborgsvarvet.

Share Button