Det är kallt och regnigt i Stockholm, kanske i närheten av vädret som Stockholm bjöd på under maran 2012. Men det är ändå maj som är en het löparmånad i Sverige. Jag tycker det börjar märkas att spänningen stiger bland löparna. Det är snart bara en vecka kvar till Göteborgsvarvet och 3 veckor kvar till Stockholm Marathon. Folk förbereder sig på olika sätt, ser till att få ett sista längre pass inför maran. Det publiceras bilder på startbevis lite överallt. Resor och boenden har varit bokade sedan länge (av de flesta…).

startbevis stockholm marathon 2014

Jodå, även jag har fått ett startbevis!

Jag får nästan samma känsla som jag hade när jag var liten och det var maj, men då handlade det om skolan. Det var en ganska kul tid i skolan i maj, vädret var bättre och spänningen och förväntan inför skolavslutningen och sommarlovet var hög. Det var då det fanns mer roliga dagar i skolan, mer aktiviteter, friidrottstävlingar och lediga helgdagar, det var allmänt bra veckor helt enkelt.

Och för mig som sprungit en jäkla massa Göteborgsvarv och ”en del” Stockholm Marathon” så är det lite samma sak. Spänningen och förväntan finns där, man vet egentligen hur det är, man har gjort det förr och det brukar vara kul, så man vill dit igen. Och då tänker jag egentligen på mycket mer än själva loppen, jag tänker mest på allt runtomkring, hur det var helger där familj, släkt och vänner träffades på ett skönt sätt. Och nu är vi snart där igen!

 

Share Button