Ikväll hoppade jag in som reserv och körde en klass på SATS, Run Pace heter den. Till skillnad från Run Tough och Run Speedplay så innehåller den ingen intervalldel utan passet går snarare ut på att man ska hålla en förutbestämd fart genom passet. Uppvärming och löpskolning har vi dock som vanligt.

Att bli bra på att hålla ett visst tempo är bra träning för det är ju som så att för att maximera ett lopp så pekar alla teorier på att det är bäst att hålla så jämn fart som möjligt. Vi vet ju också hur det kan gå om vi springer alldeles för fort de 3 första kilometerna på ett lopp över 10 km. Man kan bli trött väldigt fort och när man blir trött så är det lätt till att man tappar fart väldigt fort. Så det här var ett skönt pass i en bra träningsform. Jag tyckte också det fanns mer utrymme i detta passet att hinna med och prata med deltagarna när man inte behövde ha lika mycket koll på klockan som i vanliga fall.

Så bor ni i en stad där SATS har löpklasser utomhus, testa gärna Run Pace och för den delen också Run Tough och Run Speedpley.

Run Pace SATS

Ett gott gäng inför starten av Run Pace ikväll!

Share Button