Ibland funderar jag, hur är jag som löpcoach? Inte hur andra är eller hur jag skulle vilja vara utan hur jag faktiskt är och hur jag kanske kan förändra mig för att bli ännu bättre men fortfarande vara jag. Mitt jobb som löpcoach tar allt mer av min tid och därför tycker jag också det är både intressant och relevant att jag funderar i dessa banorna så bli inte förvånade om det kommer fler blogginlägg där jag funderar en del.

För er som kanske är hyfsat nytillkomna läsare så kan jag börja med att nämna att jag i mitt jobb som löpcoach har egna företagslöpningar, företagslöpningar via Urban Tribes, håller i löpklasser på SATS, arrangerar löparläger, är anlitad som löpledare vid läger i Sverige och utomlands, har PT-tillfällen med privatpersoner samt skriver personliga träningsupplägg för löpare som tränar för allt från 5 kilometer till marathon.

Så hur kommer allt detta sig egentligen? Och vad tror jag själv det är som gör att jag är en bra löpcoach? Ja, för det första så har jag sprungit i väldigt många år och det tror jag är grundstommen i det hela. Att sätta sig i skolbänken en helg för att sen kunna kalla sig löpcoach är ju kul. Men om jag jämför, vem skulle vilja anlita mig som kock om jag suttit i skolbänken en helg för att lära mig laga mat? Inte jag i alla fall. :-) Och är jag en ännu bättre löpcoach efter att, som jag nu, har gått ännu fler löpcoachutbildningar? Ja, förhoppningsvis, men jag tycker fortfarande inget ”fint diplom” kan ersätta mina många års erfarenhet som löpare samt att ha en personlighet som passar för rollen. Jag gillar att jobba som löpcoach för att jag gillar att hjälpa andra, jag har alltid gillat det här med service och att göra det jag kan i min roll för att hjälpa andra. Jag är också ”sjukt pedagogisk” för att citera en deltagare på förra löparlägret (jag har också jobbat som lärare, så nu vet ni det också) och detta är något jag naturligt använder mig av och får bra feedback på. Så kombinationen många år som löpare, pedagogisk och gillar att hjälpa andra är nog några nyckelfaktorer som jag står tryggt på i mitt jobb som löpcoach.

IMG_3804 halmstad snabbafotter

Share Button