Trots att jag fortfarande känner av baksida lår lite efter Boston Marathon så började jag igår fundera på ett av årets sista lopp, nämligen New York Marathon. Jag råkade, lite typiskt mig, räkna ut att det är mindre än 200 dagar kvar till loppet, som iofs är ganska mycket. Men kör man ett långpass var 10:e dag i snitt så blir det knappt 20 långpass och det låter inte så mycket.

Igår gjorde vi en liten utflykt och lämnade Manhattan. Vi tog oss över till Brooklyn och trendiga Williamsburg där vi gjorde ett stopp på Wythe Hotel som vi blev tipsade om av Sofia Hedström som skriver för Runners World. Kul och annorlunda att besöka en stadsdel utanför Manhattan och så hur de skiljer sig åt. När både jag och min elitpolare Johanna sprang New York Marathon 2011 så åkte vi banan innan loppet för att se hur den var och då stannade vi till på ett ställe i Brooklyn. Gissa om vi blev förvånade när de som jobbade på matstället utmed marathonbanan inte (eller knappt) kunde engelska. New York är verkligen en stad med invånare från hela världen och för att verkligen märka detta behöver man ibland lämna livet på Manhattan.

Efter vår utflykt gick vi faktiskt till fots över Williamsburg Bridge (tror jag den heter) till Manhattan och det var då jag började tänka på höstens marathon. Broarna i New York Marathon är inte så tuffa, tror jag, för samtidigt kommer jag ihåg hur fullständigt slut jag blev på bron över till Manhattan efter drygt halva loppet 2011. Bron kändes både lång och brant och ville aldrig ta slut. Och fram till bron hade det gått ganska bra. Resten av loppet blev liksom en lång kamp fram till att få reda på hur illa slutresultatet skulle bli.

Men nu har jag förhoppningsvis lite koll på banan och erfarenhet är något jag värderar ganska högt när det gäller marathon, oavsett om det handlar om att träna inför marathon, ladda inför marathon eller taktiskt springa ett marathon. Jag skulle ha svårt att ta emot en massa marathontips från någon som själv inte sprungit en massa marathon. Kan vara något att fundera på innan du tar hjälp av någon som inte har en gedigen erfarenhet av marathonlopp om det är det du på något sätt vill ha hjälp med.

IMG_8829 nyc williamsburg

IMG_8832 nyc williamsburg

Bilder från trendiga Wythe Hotel i Williamsburg i Brooklyn!

IMG_8871 nyc williamsburg

Uppe på Williamsburg Bridge! Cool bro som också förde tankarna till broarna på New York Marathon!

Share Button