Av olika anledningar har jag ganska många år varit dålig på att fira påsk ”som alla andra” och ibland har det varit på grund av resa, t ex som nu till Boston Marathon. Dagen som nu har flutit förbi som vilken dag som helst har inte bara varit en lördag, det har också varit påskafton. Men det har mer varit ett fokus på att det är två dagar kvar, även om det många gånger kändes som att det bara var en dag kvar. Men Boston Marathon går alltid på en måndag och i år alltså på annandag påsk.

Dagen började med frukost på Panificio, ett av många frukostställe i Beacon Hill där en del stoltserade med långa köer utanför på trottoaren.  Det blev en klassisk frukost med ägg, bacon och toast. Det var inte lika kallt ute som dagen innan och solen sken riktigt bra. Vi tog vägen genom parken och bort mot långa klassiska Boylston som också är upploppet i marathonloppet. Jag gick till expon för att kolla lite mer och träffa några andra svenska löpare som jag skrev om tidigare. En eller några svängar på expon som ligger en bit innan mållinjen på Boylston tillhör de givna aktiviteterna under marathonhelgen. Ett för många också klassiskt besök är sportaffären Marathon Sports som ligger nästa precis vid mållinjen. Där var det kö för att komma in i butiken när jag gick förbi på vägen tillbaka så jag gick bara förbi. Jag mötte upp Sara downtown och det blev en liten lunch innan eftermiddagsvilan på sängen. För att hålla kvar vid en lagom dygnsrytm för loppet innebär det att sova ungefär 21 till 06 amerikansk tid för på loppdagen måste jag gå upp strax efter 05. Så det blir tidiga kvällsmiddagar och vi gjorde det enkelt och bra för oss och gick till Hillstone, ett steakhouse väldigt nära hotellet. Och efter det var påskafton slut, innan kvällsfirandet ens hunnit börja.

Panificio Boston brunch

Boston SnabbaFotter

marathon sports boston

IMG_8356 boston hillstone

Share Button