Vi var förbi mässan, eller expon som man kallar den, i fredags så jag hämtade ut min nummerlapp. Nummer 2159 kändes bekant, men jag vet inte varifrån. Idag (lördag) var jag förbi expon igen, för att jag skulle träffa några andra svenskar där. Det blev 2 nya timmar på expon, en innan de kom och en under tiden de skulle ta sig igenom adidasmontern och lite till. Det är kul med expon, men det tar tid. Och att stå och gå känns jobbigt för fötterna och benen och jag tror inte bara det är för att jag är otränad eller för att jag tänker på loppet, det bara är jobbigt helt enkelt.

Men hur är expon i Boston då? Ja, den är ganska stor och adidas som loppets sponsor har en hyfsat stor andel av ytan. Men de behöver ytan för de säljer kläder som tusan och kön för att få betala är väldigt lång. Jag är nöjd med min erfarenhet som gjorde att jag beställde detta innan och levererades direkt till hotellet så jag fick det där vid incheckning i fredags. Det är väldigt mycket folk på expon och eftersom det är typ 25% fler deltagare i år än i tidigare år så blir det ju även så på expon. Men man kan ju också välja vilken dag och tid man går på expon och på så sätt gissa om man går dit när det är mindre eller mer folk. Förutom adidas ganska stora monteryta så finns det väldigt många små montorytor med företag som säljer löprelaterade accessoarer. Allt från hårband, kompressionskläder och kosttillskott till klockor och andra marathonlopp som marknadsför sig. Jag tycker det är mer av den här typen av företag här än på andra expon. Sen har vi förstås andra stora montrar som t ex Asics och Brooks med flera men jag tror Nike lyste med sin frånvaro och om jag inte har fel för mig brukar de sällan vara med på expon vid marathonlopp.

En annan sak jag gillar med expon här i Boston, som jag har för mig att de har även i New York, är en film där man åker banan från start till mål och de berättar vad som händer på vägen. Det ger både en känsla för loppet, en historik och en lite inspirationshöjande liten stund på en stimmig expo. Jag ska också säga att nummerlappsutlämningen och upphämtande av gear bag går väldigt smidigt här och det märks att Boston Marathon har de många kallar världens bästa marathonorganisation. De har ju också haft tid på sig att träna, loppet går på måndag för 118:e gången.

Jag tycker helt enkelt att expon vid Boston Marathon är väldigt bra, men man ska välja vilken dag och tid på dygnet man går dit, så att man kan välja att smidigt besöka de montrar man vill i den fart man vill. Om man kommer dit fel dag och fel tid så är det alldeles för mycket folk och det blir naturligt att man bara vill därifrån, men det beror inte bara på att expon har dåligt innehåll, snarare att tajmingen är fel eller kanske att ytan för expon skulle varit mycket större för att kunna ta emot ännu mer folk.

Expoingång Boston 2014

we all run boston

Share Button