Ungefär nu, i månadsskiftet mars-april, brukar det vara Prags halvmara och så även i år. Två gånger tidigare har jag varit där och sprungit och i år blir det alltså tredje gången. Det är inget ovanligt att svenskar åker till Prag för att springa halvmaran, det känns som att en jäkla massa löpare ska dit. För min del har det så är det på ett sätt så att jag gillar det, men jag har också vetat om att jag troligtvis kommer springa av en annan anledning. Vid löparlägret med Alpresor i augusti så råkade jag nämna för andra löpare att halvmaran i Prag är en kul liten helgresa och på den vägen är det. Jag har bokat flyg och hotell och tar alltså mitt arrangerande av löparläger till nästa steg, nu kör jag löparresor till lopp också. Mycket kan alltså hända på en löparresa till Bad Gastein med Alpresor och är du nyfiken på att springa i Alperna med andra livsnjutare så är det bara att kika in på Alpresors hemsida, läsa mer och boka in dig. Jag kommer vara där!

alperna löpning 5

Vill du också springa i denna miljön i slutet av augusti, kolla in löparveckan på Alpresors hemsida!

Men först Prag alltså. Vet ni varför jag gillar att springa i Prag? Anledningarna är faktiskt många, men en sak som jag tycker är extremt bra med detta lopp jämfört med många andra lopp i Europa är att det går på lördagen och starten brukar vara klockan 12.00. Så runt 15-16 tiden har alla hunnit springa sitt lopp och fått sig en dusch och är redo för att njuta av resten av helgen i Prag. Detta gör ju att man kan vakna upp på söndagen, känna att man redan har gjort sitt lopp, kolla in Prag lite mer innan hemresan som man kanske tar redan på söndagen för att inte behöva komma hem på måndagen då det kanske är dags för jobb och sånt. Detta kan man då jämföra med loppen som envisas med att köra sina race på söndagen och då är det inte ovanligt att det är svintidigt. Lördagskvällen passar alltså inte så bra med några större utsvävningar innan loppet och åker man hem på söndagen för att slippa ta ledigt på måndagen, ja då kanske man måste checka ut från hotellet innan man går till start och sen fixa dusch på något sätt och vänta in flyget hem. Ja, ni hör ju att jag helst förespråkar att loppen i Europa går på lördagen, jag tycker helt enkelt helgresan blir bättre så.

Prag026

Här kommer en löpare. Det ser ju ut som han ligger först, men det gjorde han faktiskt inte!

Share Button