Det är ganska precis ett år sedan jag hälsade på hos adidas och fick mig lite smakprov av vad som komma skulle. Och det jag tänker på är boostmaterialet som var på väg in i några skomodeller från adidas. Först ut var den som kanske också blev klassikern, adidas energy boost som efter ett tag fanns i flera olika färger i olika butiker. Efterföljaren blev när skorna med lite mer racekänsla, adidas adizero adios, lanserades med boostmaterial under våren. Jag kommer ihåg hur de hade några enstaka skor i varje storlek på mässan vid Boston Marathon och de gick åt som smör i solsken. Och även om jag gillade vad jag kände redan vid besöket hos adidas, så visste man ju inte om det skulle bli flip eller flop. Nu såhär i efterhand så tycker jag att man verkligen har lyckats och fler och fler modeller lanseras också med boostmaterial i sulan. Hur är det då att springa på denna typ av sula. Ja, tänker man på just adidas energy boost så är ju skon i sig en klassisk distanssko och den är inte riktigt slimmad, men det behöver jag inte heller ha i en distanssko. Och samtidigt som jag känner att dämpningen gör vad den ska så tycker jag inte att skon känns svampig och det är viktigt för mig.

Sen tycker jag att ”boost your run” har helt andra innebörder också. Ordet ”boost” har ju verkligen kommit in i snacket jämfört med t ex 3 år sedan. Nu ska man boosta sig själva för att komma framåt, som ett ord som ger en extra push framåt. Och jag gillar ordet för visst är det så, att ibland eller till och med ganska ofta, så låter det mycket bättre på engelska och i det här fallet tycker jag det är helt okej. (Men vad är det för fel på terränglöpning?)

Jag har skrivit en del tidigare inlägg om energy boost och materialet boost och är ni sugna på att kika på dessa inlägg så hittar du en del av dem via denna länken om energy boost.

adidas energy boost 2

adidas energy boost 2 fick följa med till Portugal där de blev skorna jag använde mest!

Share Button