Så var det äntligen dags. Idag var första dagen för SATS att köra utomhusklasser i löpning med löpcoacher från Urban Tribes by Running Sweden. Och ja, jag var en av löpcoacherna på plats så här första passet, kanske inte så förvånande. Det känns kul att vara utvald till dessa löpklasser så nu ger vi järnet.

Och det hela gick faktiskt riktigt bra, trots att det var första gången och det är mycket som ska stämma. Okej, vi har övat och torrsimmat en del, men nu var det ju på riktigt, med ”riktiga” deltagare och många deltagare, vi var tydligen runt 130 stycken på passet som delades upp i 5 olika fartgrupper. I grova drag går det till så att vi utgår från 4-5 gym samtidigt och joggar därifrån till en förutbestämd plats. På denna förutbestämda plats väljer man den fartgrupp man vill springa passet i och så genomför man huvuddelen av passet med en löpcoach. Därefter samlas man upp igen och springer tillbaka till sitt gym med den löpcoachen man följde med från sitt gym.

Idag hette passet Run Tough, ett tufft intervallpass med intervaller mellan 1 och 5 minuter. Och för er som sprungit intervaller vet hur jobbigt det är att springa lite längre intervaller, men det är bra träning. Och det kändes som dagens deltagare fick kämpa bra och var nöjda med passet.

Skärmavbild 2014-04-01 kl. 00.31.18

Share Button