Kanske är det så att hela Sverige har fint väder, hoppas det! Jag fick i alla fall sol på min distansrunda på 8 kilometer runt Kungsholmen i Stockholm idag. Vårvädret gör ju också att det är mer folk ute än vanligt och då tänker jag inte bara på oss löpare utan på alla andra som tar sig ut och det är ju bra att folk vill röra på sig. Men det innebär ju att vi löpare blir förvisade till någon annanstans än gångvägarna, för där är helt enkelt för trångt för att ta sig fram. Jag provade ett tag, men det blir för mycket slalom.

Men jag kände inga krav idag, jag ville mest vara ute och springa lite, känna på en lite strulande fot mår. Och den mår väl okej, men kan absolut bli bättre. Farten idag spelade inte så stor roll men det kändes i alla fall att jag inte behövde kämpa så väldigt för att hålla normal långpassfart, alltid något med tanke på att jag har känt mig lite trött även i lägre farter på senare tid. Förhoppningsvis blir det bättre på tisdag, för då är det 1 april, underbart!

Från dagens pass tar jag med mig och vill dela med mig av att även en distansrunda i lagom fart, oavsett vad det betyder för distans och fart för dig, är ett bra träningspass. Ibland känns det som att långpass och intervaller och andra mer specifika pass får väldigt stort utrymme man man glömmer lätt basen. Så tillåt dig komma ut på distansrundor i njutningsfart och tänk att även det är bra träningspass.

snabbafötter solbrillor

Idag var det ju läge för både väst och solbrillor, härligt!

Share Button