Det blev en vilodag idag. Men eftersom det är helg innebär det också att ett gäng träningsprogram ska skickas iväg. Livet som personlig löpcoach helt enkelt och ska det vara personligt tycker jag det bör vara veckovisa program och inte program för flera veckor i taget.

Istället för träning var vi ute och gick i snöyran i Åre och det kändes verkligen att jag var ute på fjället. Efter ett par kilometer med snöskor och sen stod den där, den lilla Lillåstugan som serverade våfflor och jag fick höra slutet på Holmenkollens 5-mil på radio. Heja Daniel, vilken bragd det är att du kommit tillbaka på det sätt du gjort.

Att gå med snöskor är inte något som är svårt, kanske snarare lättare än man tror och man kommer snabbt in i det. Jag tyckte först att man behövde lyfta lite mer på fötterna än vanligt och att man behöver gå lite mer bredbent och det kanske stämmer, men jag hittade snabbt rytmen och tänkte inte så mycket på det. Men vill man göra något annorlunda istället för bara skidåkning och ändå vara utomhus och lite aktiv, då är att gå en sväng med snöskor en annorlunda grej, varför inte till en våffelstuga. Snöskor finns att hyra i Åre.

IMG_4664 snöskor snabbafotter

IMG_4639 snöskor snabbafotter

Share Button