Bara för att påminna både mig själv, mina adepter som kanske läser och alla andra, så blir man som bekant bra på det man tränar. Och ska man springa maradistansen behöver man alltså långpass. Mer detaljerat än så går jag inte in på det här och nu, men för mig räcker det inte med pass på t ex 18-24 km (eller motsvarande om man räknar i tid). Så idag var planen ett längre långpass, för det behöver jag. Jag tyckte också det passade väldigt bra efter att ha legat i soffan och laddat under förmiddagen med Vasaloppet på TV. Från tittande på konditionsidrott till eget utövande alltså.

Men man kan lätt bli lite seg i soffan och jag undrade lite smått hur tusan det skulle gå att få den trötta stela kroppen att springa och dessutom ett långpass. Men, bara att byta om och ge sig iväg. Planen var klar, jag visste vad jag skulle göra. Att jag bara hade pulsklockan och pulsbandet med mig hem var naturligtvis ett stort misstag, klockan behöver ju trots allt laddas också för att fungera. Så pulsklockan, som skulle hjälpa mig med farthållningen, hade jag bara hjälp av i knappt 3 kilometer, sen la den av och jag fick köra på någon form av känsla.

En sak som slog mig under passet var att ett annars tråkigt parti, som en lång raksträcka, är ganska tråkig i vanliga fall, men på ett långpass så blir dessa partier ganska korta i förhållande till hela passet, så de bara susar förbi som ett mindre farthinder. Ganska kul faktiskt och skönt förstås. Med tanke på förmiddagen så tänkte jag på hjältarna i Vasaloppsspåren, eller förlåt, på hjältarna i snön mellan Sälen och Mora, för spår tror jag inte det var många som såg några. Naturligtvis inget att göra åt det naturen bjuder på, men att åka Vasaloppet utan spår är inte någon dans på rosor direkt. Jag tänkte också en del på kommande lopp, som jag behöver långpass till, som t ex Boston Marathon, min första mara i år. Men jag tänkte också på andra löpare som ofta springer långt och gillar det, som t ex Josefin i Göteborg. Ganska coolt, för när jag börjar bli trött i ett långpass, så har jag sprungit en distans som en del andra springer var och varannan gång de springer. Häftigt och beundransvärt!

Men jag hade en bra dag idag, långpasset rullade på och även om jag blev ”lite” trött på slutet så hade jag egentligen inga direkta dippar, men visste kändes det lite här och där under passets gång. Jag behöver alltså fler bra longrun, ftw!

Craft Elite Run Weather Jacket

Körde med nya grymma Craft Elite Run Weather Jacket!

Share Button