Denna gången jag är i Åre så är också en gammal polare med, en polare som inte varit i Åre lika ofta som jag de senaste 10 åren. För 10 år sedan var det 2004 och det hade kanske ganska nyligen blivit klart att Åre skulle få arrangera alpina VM 2007. Mycket har hänt i byn sedan dess. Och för mig som är här ganska ofta så följer man med i de små stegen och tänker inte längre på det där huset, den där restaurangen eller den där liften som är 3-5 år gammal, för det har hänt så mycket efter det. Men för polarn blir det en annan grej, en annan uppfattning.

För 10 år sedan var Holiday Club helt nytt och Copperhill fanns inte. Hur det var med liftarna VM6 och VM8 är jag lite osäker på, men om de fanns så var de nog sprillans nya. Jag tänker också på backrestaurangen Kastrullen, som växer så det knakar och har byggt ut även till i år har jag sett. Och självklart skulle de göra det, för området kring Sadeln växer också så det knakar med breddade backar och till i år även två nya sköna liftar i området. Och rent generellt så märks det hur Björnen och området mellan Åre och Björnen har genomgått en stor förvandling de senaste 10 åren. Jag tycker det är ganska häftigt att se utvecklingen och det är så lätt till att i efterhand säga att man såg vilken förvandling borde komma, men samtidigt så kanske jag för 10 år sedan inte direkt tänkte på att Björnen och området på väg dit skulle göra en sådan uppryckning som de nu har gjort.

I juni avgörs om Åre får arrangera alpina VM 2019 och om så blir fallet, vilken kommande utveckling kommer Åre då att stå inför?

Skärmavbild 2014-02-09 kl. 06.43.28

Vinterbild av Åre lånad av Träningsglädje!

Share Button