Vi kom till Åre i onsdags kväll och en gammal polare flög upp från Göteborg för några dagars skidåkning. Klockan var över midnatt när vi kom upp så det blev inte så mycket mer gjort än lite snackande innan sovdags. För klockan stod på ringning och det var lite att fixa med på morgonkvisten med liftkort och hyra skidor osv. Upp kom vi och vi fixade vad som skulle fixas och vi kom ut i backen ganska snabbt faktiskt.

Det såg dimmigt ut på toppen, så vi drog direkt till Sadeln som ligger mellan Åre och Björnen. Området har verkligen fått sig en ansiktslyftning med breddade backar och nya sköna liftar. Det kändes till och med som det var värme i sittdynorna i liften, väldigt skönt måste jag säga. Och vi hade ingen liftkö, det var bara att åka direkt in i liften och sätta sig kan man säga. Sen drog vi in mot Åre för lunch på klassiska fiket på Olympiaplattån, köttbullar där man får backa på en redan okej portion och ja, jag hämtade naturligtvis en extra portion. Vi stannade kvar för några åk i Gästrappet som var väldigt bra nu, på något sätt var det inte så isigt och det gick att åka riktigt bra och vi testade också den lilla extrasvängen till vänster i slutet av backen. Åka över till Lundsrappet som annars brukar vara en klassiker gjorde vi bara vid något enstaka tillfälle. Vi drog vidare för en fika på Buustamon och på väg tillbaka in till Åre kom nästa idé, vi ska upp till toppen, för vi såg att Kabinbanan gick. Gondolen var stängd men när vi nu såg att Kabinbanan gick så tänkte vi att vi måste upp. Det blev ett genidrag för när vi kom upp och fick se lite sol ovanför molnen kunde vi också få dagens åk ner mot Olympia, så bra att vi kastade oss ner till Kabinbanan en gång till för ytterligare ett åk från toppen och nu hela vägen ner till byn och hemgång som gällde för två nöjda skidåkare.

Men dagen i Åre var ju inte slut, After-Ski på Verandan med Smalare än Thord gick ju inte att missa och det var det många andra som inte heller gjorde, det var alltså ganska fullt. Fullt drag med Thord Jonsson i spetsen och en klassisk bra After-Ski flöt förbi innan vi tog oss till Ica för inhandlande av allt som behövdes för att kunna avsluta dagen med tacos hemma i lägenheten. Det kommer ju fler skiddagar.

2014-02-06 14.50.53

Share Button