När jag skriver det här har Löpningens dag, som i år inföll den 1 februari, gått över till söndagen den 2 februari. Det känns som att januari gick ganska snabbt i år, det känns inte som det var speciellt längesedan vi gick in på 2014. Och vi är nu mer än halvvägs till mars, förhoppningsvis en skön vårmånad om vädrets makter är med oss. Varför skriver jag detta nu då?

Det är väldigt lätt hänt att man innan jul och nyår tänker att det är långt till våren och loppen som kanske ligger på våren och försommaren. Och när man sen är mitt i vintern, som nu, men snö i någon form i hela landet gissar jag, är det också lätt hänt att det känns som att det är lång tid kvar till vårens inplanerade lopp. Men tiden går fort. Fundera lite kring hur många dagar det är kvar eller hur många veckor det är kvar till något du tänkt vara med på. Kanske kan du fundera lite på hur många längre pass du har en rimlig möjlighet att få in på de veckorna som är kvar, när du ska testa formen, lägga in ditt längsta pass, osv. Det kan vara bra att titta på datumet för ditt kommande mål och börja räkna lite baklänges för att se vad som rimligtvis går att få in i planeringen till dagens datum.

Det är vinter nu, men håll ut, tiden går fort och om några veckor börjar vi säkert se vårtecken i delar av vårt avlånga land.

Boston 15

Håll ut, det är snart vår!

Share Button