Frys inte om händerna!

Ett av mina stora problem med mitt idrottsutövande ute på vintern är att jag fryser så lätt och då speciellt om händerna. Och det spelar ingen roll om jag springer, åker längdskidor, men allra mest när jag åker utför. Jag frös när jag åkte utför vid jul och nyår, men nu har jag inte frusit om händerna sedan jag kom ner till Cervinia och det är väldigt skönt. Jag har helt enkelt investerat i ett par nya skidhandskar från Hestra inför den här resan och det är jag glad för.

Det började med att jag och en kollega satt och pratade skidåkning och kom in på handskar. Jag har haft Hestra tidigare så för en vanemänniska som mig var det naturligt att titta mest på dem. Att de skulle vara varma hade hög prioritet och därför tittade jag på tumhandskar. Valet föll helt enkelt på en klassiker, Army Leather GTX Mitt som jag hittade från Addnatures utbud av handskar. Och nu efter några dagar i backen är jag nöjd att jag hann få hem handskarna innan vi skulle åka!

Att handskarna är med Gore-Tex är naturligtvis bra och de är varma. Sen måste jag säga att jag tokgillar den kanske enkla detaljen som den där ”fångremmen”. Det gör att man när som helst kan dra av vanten och bara släppa den men den är ändå kvar. Perfekt när man ska ta fram något ur en ficka eller liknande, utan att behöva hålla kvar i vanten eller slänga den på marken. Har ni inte testat funktionen och tycker den verkar fånig? Testa bara säger jag!

Det här med att jag inte fryser får jag kanske tacka kollegan lite som verkligen sa att jag måste ha en tumvante. Egentligen vet jag ju att de är varmast men det är inte ovanligt att jag i alla fall köpt ett par andra handskar. Det är klart att man har ju inget direkt pekfingergrepp i dessa handskar men att hålla i stavarna och få ett bra grepp är inget jag har problem med.

Precis som jag kollar vad folk springer i för löparskor så är det lite likadant med skidåkningen, fast faktiskt inte på skidorna och pjäxorna, där är jag helt enkelt inte så påläst. Men vad folk har för skidkläder, handskar och hjälmar, det kollar jag på. Jag tycker också det är kul att se vilka märken som gäller i Sverige och hur det kan se helt annorlunda ut utomlands. Och självklart blir jag lite glad när jag ser svenska märken på skidåkare utomlands. För ett par dagar sedan åkte vi i Zermatt i Schweiz och när vi satt i en gondol där så kunde jag inte låta bli att lägga märke till att alla 6 i gondolen hade skidhandskar från Hestra, men ingen hade samma modell som någon annan. Häftigt tycker jag och jag tänkte att då har man lyckats!

IMG_4654 cervinia snabbafotter

cervinia hestra

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

  1. Har funderat på dessa, många gånger!!! Men nu, efter att ha läst om en till som fryser om händerna (läs: jag har förfrusit mina två pekfingrar, vilket blir ett jäkla problem om jag fryser ordentligt) så måste jag nog inhandla ett par sådana här. Snygga är dom också!!!

  2. Lämna lite puder kvar! Kommer ner på lördag. Själv införskaffat skidmask efter många förfrysningar…

  3. Mari: Gör som jag, lyssna på de som vet, köp tumvantar! Tror de finns i andra varianter (och kanske färger) för tjejer också. En bra investering jämfört med några som inte funkar tillräckligt bra!

  4. Per: Åh tusan! Då möts vi ju nästa, åker hem på lördag. Ska du till Cervinia alltså? Åker du med STS Alpresor? Hur coolt som helst ju! Berätta, så sk jag maila mina tips! :-)

  5. Så ere`. Åker med Active Ski. Tar gärna mot tips! Verkar vara bra på ”Ullas”…-:) Enligt Sara. Dubbel pass i dag med avslutning med simning 2km. Finns det någon bra simhall i närheten! Skiter i skorna, har provat förr, slut…efter höjderna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *