Som ni kanske vet är jag i alperna och åker lite utför denna veckan. Löpmässigt och träningsmässigt ser jag egentligen det som en vilovecka, för speciellt mycket av motsvarande träning jag skulle gjort hemma blir det helt enkelt inte. Men jag åker en del skidor, det gör jag. Och visst känns det lite i framsida lår emellanåt. Jag kanske kan kalla det för alternativ träning eller aktiv vila.

Och lite kul är det för ofta när det bränner lite i låren, när jag på en transportsträcka eller liknande ställer mig i låg profil a la störtloppsställning och det bränner i låren, då går jag in i mig själv som löpare och tänker ”kom igen bara, bränn på, det är bra träning, det kommer göra mig gott!” Jag har sagt det många gånger förr och jag säger det igen, min näst bästa tid på maran är efter en hel säsongs jobbande i Åre med skidåkning och en del träning på löpband, så jag tror och hoppas att skidåkning och lite brännande i framsida lår i alla fall kan ses som alternativ träning.

IMG_4684 cervinia valtournenche snabbafotter

Share Button