Löpcoach en lördag

Gårdagen avslutades med lite vinprovning och när jag kom hem började jag pyssla med lite allt möjligt. Det blev alltså lite sent och det har jag tyvärr varit van vid senaste veckan. Men lite sovmorgon blev det i alla fall, men klockan 10.00 skulle jag vara på plats vid SATS för att leda ett gäng på ett kortare långpass i snömodden. Och just snömodd var nog ämnet för dagen och den fanns i princip överallt där vi sprang på Gärdet och Djurgården. Och med snömodd så blir det tyngre, det är svårare att hålla samma fart som man skulle kunna göra på barmark. Och det känns i vaderna efteråt. Så till er jag coachar (om ni läser detta), har jag inte sagt det i mail till er så var inte rädda att dra ner lite på farten jämfört med vad vi pratat om och det står i era program.

Tanken var att hålla på i runt 90 minuter och hålla runt 4,40 min/km. Och då är det bara att göra sitt jobb så bra man kan, hålla koll på klockan och farten under passets gång och göra det eventuella justeringar som krävs.

2014-01-18 13.53.03

Och ja, det ser ut som jag höll tänkt fart och gjorde mitt jobb!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Vad menar du med TYVÄRR blivit lite sent? Jag trodde du tyckte tvärtom!
  Riktigt snyggt jobbat som löpcoach. Såklart :).

 2. Rebecca: När jobbet ”tvingar” mig jobba till runt 2-tiden på nätterna gillar jag det inte riktigt. Det är lite sent, även för mig, om man sen ska upp vid 7 igen. Annars är jag ju en liten nattsuddare! :-)

 3. ;) Grymt bra jobbat!! Vad laddar du upp med för kost när du ska ut på sådana rundor? och vad äter du efter?

 4. Imponerande tid!
  Jag sprang igår, tyckte det var hysteriskt jobbigt i snön. Eller kanske inte hysteriskt men klart jobbigare i alla fall. Snyggt löpt! :)

  / Johannes

 5. Mari: Det viktigaste är att du ätit något som du är van vid. Och glöm inte att är passet en förmiddag så är det minst lika viktigt att du ätit bra kvällen innan. Efteråt kan du ta en banan eller drickyoghurt. Jag gillar när det är enkelt och snabbt för att det ska bli av.

  Johannes: Tack! Ja, visst är det värre i snön och därför tycker inte jag man behöver stirra sig blind på exakt fart (även om det ser ut som jag gjorde det i detta passet när jag jobbade).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *