Gårdagen avslutades med lite vinprovning och när jag kom hem började jag pyssla med lite allt möjligt. Det blev alltså lite sent och det har jag tyvärr varit van vid senaste veckan. Men lite sovmorgon blev det i alla fall, men klockan 10.00 skulle jag vara på plats vid SATS för att leda ett gäng på ett kortare långpass i snömodden. Och just snömodd var nog ämnet för dagen och den fanns i princip överallt där vi sprang på Gärdet och Djurgården. Och med snömodd så blir det tyngre, det är svårare att hålla samma fart som man skulle kunna göra på barmark. Och det känns i vaderna efteråt. Så till er jag coachar (om ni läser detta), har jag inte sagt det i mail till er så var inte rädda att dra ner lite på farten jämfört med vad vi pratat om och det står i era program.

Tanken var att hålla på i runt 90 minuter och hålla runt 4,40 min/km. Och då är det bara att göra sitt jobb så bra man kan, hålla koll på klockan och farten under passets gång och göra det eventuella justeringar som krävs.

2014-01-18 13.53.03

Och ja, det ser ut som jag höll tänkt fart och gjorde mitt jobb!

Share Button