Efter gårdagens pass, som var jobbigt för min del, var en återhämtningsjogg lagom idag. Detta gjordes i form av en företagslöpning runt Kungsholmen i ett lagom tempo. Under träningspasset var ett diskussionsämne att man inte behöver springa allt vad man kan varje gång man springer, även om det lätt blir så om man springer någon gång i veckan. Kanske är det så att tränar man löpning flera dagar i veckan blir det mer naturligt att variera träningen i tid, fart och distans? Och tränar man flera dagar i veckan kan det även vara bra att tänka i banorna kring återhämtningspass och vilodagar.

Jag hörde precis på TV att när längdskidåkarna under en period av året när de var på något läger, tränade de 4-5 timmar om dagen, men trots det ”bara” 3 intervallpass i veckan. Skulle vi räkna ut hur liten procentuell del av deras totala träning som var intervaller skulle vi troligtvis se att den är ganska liten i förhållande till vad vi motionärer gör.

Så glöm inte lägga in något återhämtningspass då och då, det gör inget!

Share Button