Efter en tidig inspirationsfrukost, en lång jobbig jobbdag, kvällsmat och en powernap så kom jag ut en liten sväng i mina vinterdojjor adidas marathon 10 tr. Ni som följt mig ett tag kanske känner igen hur jag tidigare sprang väldigt mycket i favoritdojjorna marathon 10. Detta är alltså en lite kraftigare version med ordentligare sula som är ett förstahandsval under vintern där det inte är snö och is.

Med tanke på den jobbiga dagen var jag nöjd med att jag orkade byta om och ta mig ut. Väl ute så tänkte jag mest leka med farten en stund. När jag drog iväg slog det mig också att jag under årets första vecka har haft mycket fokus på löpteknik från topp till tå med både privata kunder och på löpkurs. Så nu passade jag på att tänka på det även för egen del i de detaljer jag kan finslipa lite på.

Och fartlek blev det nästan med en gång, jag blev till och med så varm att jag fick ta av min tunna ”buff” ganska tidigt i passet. Och detta trots att det började komma lite duggregn i luften. Det kändes kul, det rullade på riktigt bra. Men farten, ja, jag har ingen aning, jag sprang utan klocka och det kändes ganska skönt. Man behöver ju inte ha koll på sin fart precis varje gång och ofta är det nog så att man kommer ganska långt på känsla. Men visst är det skönt att veta vilket man får med hjälp av en bra klocka.

Roligast på dagens pass var nog den kommentar jag tyckte jag hörde. Men nu måste ni observera att jag har egentligen inte en susning om jag egentligen har rätt, jag kanske bara drömde och hoppades. Det var så att jag mötte två tjejer som var ute och gick, den ena pratade och precis när vi möttes hörde jag hur hon avbröt sig själv och sa ”oj, vad bra…” och efter ”…” fick jag för mig att hon sa ”…han sprang”, alltså ”oj, vad bra han sprang”. Som sagt, jag hörde kanske vad jag ville höra och det spelar egentligen ingen roll, för jag tyckte det var kul och jag tänkte på det som något positivt under resten av rundan.

2014-01-08 21.19.15

Dra på lite extra reflexer på vaderna kan väl inte skada. Dessa från Craft funkar bra!

Share Button