Airia One – ny löparsko

Airia One är namnet på en ny svensk uppfinning och löparsko som är gjord för att vi ska kunna springa fortare. En löparsko som kombinerar trenden med lätta skor och en biodynamisk konstruktion för att ge löparen bättre fart och flyt i löpningen.

 Skärmavbild 2014-01-07 kl. 21.09.47

Enligt förtaget bakom Airia One visar tester att löpare i genomsnitt förbättrar sina tider med en procent, vissa upp till sju procent, i denna löparsko. Skon väger 230 gram och är utvecklad efter biomekaniska principer. Sulan är asymmetrisk och kombinerar ett ”zero drop” (från hälen till utsidan vid mitten av foten) med ett drop på 6 mm från hälen till insidan vid mitten av foten. Det gör att den naturliga kraften i löpsteget tas tillvara och ger maximal respons i löpstegets alla faser. Tiden foten är i kontakt med marken är kortare och energin i löpsteget riktas framåt i löpriktningen.

 Skärmavbild 2014-01-07 kl. 21.18.39

Det blir spännande att se hur Airia One tas emot av marknaden.  Vi är vana vid de ”vanliga” skomärkena och den utveckling som sker där.  Men nu är det alltså ett helt nytt märke som slår sig in på marknaden och målet är att vi alla, oavsett löpsteg, ska kunna springa fortare.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

  1. Spännande! Kommer du att testa den, och har du nån aning om var ungefär den kommer att ligga på för pris?

  2. många har skrivit om den här skon! har du nån aning om den passar för överpronerande löpare?

  3. Freja: Nu har jag inte lusläst all info om skon nu igen, men jag har för mig att de säger att den ska passa ”alla”, så det är väl inte omöjligt att den kan passa dig, om informationen stämmer.

    Ingmarie: Ja, den kanske kan vara nåt för dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *