Airia One är namnet på en ny svensk uppfinning och löparsko som är gjord för att vi ska kunna springa fortare. En löparsko som kombinerar trenden med lätta skor och en biodynamisk konstruktion för att ge löparen bättre fart och flyt i löpningen.

 Skärmavbild 2014-01-07 kl. 21.09.47

Enligt förtaget bakom Airia One visar tester att löpare i genomsnitt förbättrar sina tider med en procent, vissa upp till sju procent, i denna löparsko. Skon väger 230 gram och är utvecklad efter biomekaniska principer. Sulan är asymmetrisk och kombinerar ett ”zero drop” (från hälen till utsidan vid mitten av foten) med ett drop på 6 mm från hälen till insidan vid mitten av foten. Det gör att den naturliga kraften i löpsteget tas tillvara och ger maximal respons i löpstegets alla faser. Tiden foten är i kontakt med marken är kortare och energin i löpsteget riktas framåt i löpriktningen.

 Skärmavbild 2014-01-07 kl. 21.18.39

Det blir spännande att se hur Airia One tas emot av marknaden.  Vi är vana vid de ”vanliga” skomärkena och den utveckling som sker där.  Men nu är det alltså ett helt nytt märke som slår sig in på marknaden och målet är att vi alla, oavsett löpsteg, ska kunna springa fortare.

Share Button