I helgen som gick körde vi kurs i löpteknik på Holiday Club i Åre. Alltid lika kul att komma ut och träffa andra löpare med vitt skilda bakgrunder men ändå ett gemensamt intresse i löpningen. Det är ett så kul bevis på att alla kan vara med och alla kan utvecklas och när jag säger utvecklas så menar jag både i sin egen löpstil och löpteknik, men också om man vill utvecklas till att bli en snabbare löpare.

Helgen innehöll, som sig bör när det är kurs i löpteknik, en del löpskolningsövningar, men jag är också noga med att inte fastna i ”övningsträsket” för att vara grym på övningar behöver ju inte betyda att jag kan översätta det till min löpning. Därför tar vi också upp hur vi kan ta steget från övningarna till själva löpningen.

Vi hann också med att prata en del om tankar kring träningsupplägg, olika lämpliga hastigheter och hur vi tänker kring intervaller för att bli snabbare i vår löpning och hur vi kan utmana oss själva att bli bättre. Just när det gäller snabbhetsträningen där vi intervallerna ingår finns det många tankar men det är också ett område där man kan göra många val, åt både rätt håll och mindre rätt håll, för att utvecklas i den riktning man vill.

När jag tänker efter så har jag ju också haft andra löpare att coacha under tiden i Åre. Både de löpare som ville passa på att få lite hjälp med löpningen när de var lediga och vi var på samma ort, men det utnyttjades också att jag kunde erbjuda privat tid med deltagare på kursen.

åre 212

Med tanke snöläget i Åre just nu tar jag en bild från förra vintern!

Share Button