Nytt år, nya utmaningar. Det märks i olika sociala medier att många är taggade upp till öronen över att 2014 ska bli ett bra träningsår. Och av dessa finns det både de som nöjer sig gott med olika träningsformer för att nå sitt mål medan andra har satt tydliga mål i form av att klara en viss distans eller en viss distans på en viss tid.

Och vad kan jag som löpcoach då hjälpa till med? Är det så att jag bara hjälper de som siktar på vissa tider på sina distanser som ligger i närheten av mina tider? Nej, absolut inte. Det skulle knappt kunna bli mer fel. Visst, jag hjälper gärna de som till exempel siktar på att springa maran under 3 timmar, men jag hjälper lika gärna dem som siktar på att kunna springa 5 km i ett sträck utan att stanna.

Jag har tänkt att ni läsare lite då och då ska få följa två av dem som jag kommer att hjälpa med träningen inför deras mål under 2014. Det är Marie som siktar på att springa sitt första marathon i Helsingborg i september. Marie har sprungit ett par år och har genomfört halvmarathon. Jag ska också hjälpa Pontus som vi kan säga är helt ny inom löpningen. Jag fick reda på att hans distansrekord låg på 4-5 kilometer och nu siktar han på Göteborgsvarvet i maj. Dessa båda löparna är alltså både lika och olika. Marie har sprungit en del, medan Pontus är mer nybörjare, men båda siktar de på en distans de aldrig varit i närheten av tidigare.

Nu hoppas jag att både Marie och Pontus är laddade för resan mot deras mål, mot deras nya distanser, mot deras önskade tider och mot medaljer som bevisar att de gjort en distansprestation inom löpningen de inte gjort tidigare.

IMG_9342 kenth snabbafotter copy

Share Button