När liftarna stänger i Åre finns det fortfarande tid kvar på dagen att vara en aktiv vintersportare. Idag var det dags för en något annorlunda utflykt, vi skulle åka längdskidor. Sedan några år tillbaka gör vi iofs det ibland, men det mest annorlunda med det idag var att vi åkte till Edsåsdalen och skulle testa hur det var där. Och jag hade inte ens varit i Edsåsdalen tidigare.

Vädret har inte varit det bästa för vinteraktiviteter, det är ganska lite snö och blir lätt isigt. Jag tycker det är kul med snö om man kan göra något vettigt med den, men jag gillar inte is (förutom i drinken). Och spåren i Edsåsdalen var ganska isiga och på sina ställen lite sladdriga. Inte som jag vill ha det alltså, men det finns ingen anledning att klaga på de som sköter spåren, tvärtom. För med tanke på hur väderförhållandena har varit så var spåren helt okej. Och det var kul att åka längd, jag gillar faktiskt det. På något sätt är det en konditionsidrott som jag har svårt att bara ta mig igenom, jag vill gärna försöka kämpa lite. Jag åker ganska okej, mest för att jag åkt en del genom åren, men jag är långt ifrån någon stjärna. Men som sagt, jag tycker det är kul. Och det är också ett bra träningskomplement till löpningen.

IMG_9670 åre edsåsdalen snabbafotter

Kul att åka längdskidor och skönt att vara klar med det för dagen, men några segerintervjuer är jag inte i närheten av!

Share Button