Jag tillbringade årets nyår i Åre och när jag nu såhär dagen efter tänker tillbaka på senaste dygnet i Åre så tänker jag mest på att det innehåller lite av varje. Vi var uppe med tuppen och åkte skidor, utför. Backarna var faktiskt ganska okej, men en del av åkarna åker med huvudet under armen och för egen del vill jag gärna tänka lite på säkerheten när jag åker. Efter några tidiga åk var det hem för frukost innan det var dags att ge sig ut igen, denna gången upp på berget från byn, hela vägen upp till Fjällgården. Där träffade vi Åsa och Viktor och några köttbullar slank ner. Något firande med god dricka var det inte tal om för min del, men på det stora hela var det ganska skönt att bara sitta och njuta lite av en lugn lunch.

Redan på hem tillbaka efter lunchen började lite lätt och tyvärr fortsatte den ovanliga känslan under eftermiddagen och tidiga kvällen. Känslan av en viss nervositet började infinna sig och lite mer än vad jag är van vid. Men när det väl var dags att åka och jobba med 2013 års nyårsfyrverkeri i Åredalen så släppte nervositeten och det vara bara att ge järnet och jobba. Det är ju inte så konstigt, men de allra flesta vet nog inte hur det är eller vad man gör när man jobbar som pyrotekniker och skjuter professionella fyrverkerier. Men det är mycket mer att göra än vad man som ”icke-pyrotekniker” kan tänka sig. Men allt gick bra och efter ett väldigt lyckat fyrverkeri och en supernöjd kund kunde jag avsluta dygnet med lite champagne innan det var dags att lägga kroppen ned igen.

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.45.11

Skärmavbild 2014-01-01 kl. 17.44.16

Share Button