Julledigheten i Halmstad är redan slut och jag har förflyttat mig till Åre. Här fortsätter helgdagarna och kan både innehålla åk i backarna och kämpande i längdspåret men jag kommer också vara löpcoach för både privatpersoner och grupp. Det gäller att vara effektiv och inte glömma sin löpning, även på skidsemestern. Sen har jag turen att även kunna kombinera mitt jobb som pyrotekniker genom att skjuta ett fyrverkeri här i trakterna på nyårsafton. Det gäller att pussla ihop jobb, ledighet och intresse på bästa sätt.

Men som rubriken säger, ”det rör på sig” så glöm inte det. Att röra på dig alltså. Det är lätt till nu under julen att det är så mycket annat som händer att man glömmer av eller inte hinner med träningen. Man kanske är bortrest mer än vanligt och har mer sociala familjeaktiviteter än vanligt. Men försök få till något träningspass när du kan. Tänk inte så mycket på att träningspasset måste vara exakt si eller så, det viktigaste är att du gör någonting. Om inte annat kanske du kan ta dig ut och gå en sväng, ensam eller tillsammans med andra. Och tänker du på något sätt att du ska börja igen efter nyår, så smygstarta gärna lite lugnt, ju lättare blir det att trappa upp träningen när 2014 är verklighet.

bad gastein 115 copy

När jag nu tänker på lite skidåkning tänker jag tillbaka på längdskidlägret med STS Alpresor i Bad Gastein förra vintern!

Share Button