Jag sitter och tittar på TV-programmet ”Drömmen om Sotji” där de följer några svanskar i deras satsning mot OS i Sotji. Som konditionsidrottare fastnar jag lite extra för Marcus Hellner och av allt han sa så är det en sak som direkt fastnade på minnet och det var något i stil med:

”Det är egentligen inga konstigheter, det handlar bara om att träna och göra det rätt” – Marcus Hellner

Visst låter det enkelt? Fast vi vet ju att det inte är lätt att komma till den nivån. Men det jag tänkte mest på var de sista orden ”att träna och att göra det rätt”. Och detta tror jag gäller även för oss motionärer. Har man tränat en del och vill försöka ta sina resultat till en ny nivå så räcker det kanske inte att bara träna, det gäller att träna och göra det rätt.

Det kan absolut vara något att fundera på när det är dags att planera träningen inför nästa års målsättningar.

Share Button