Det är en klassisk helg i Åre. Luciahelg med skidtester och fest. Det känns lite som att det är de verkliga fantasterna som är här för att åka säsongens första åk. Många, för att inte säga alla, är nog lite ringrostiga när det gäller själva skidåkningen. Tyvärr finns det också de åkarna som känns lite för fanatiska och tror att de är hur grymma som helst utan att det stämmer. Och man vill ju inte att en sån åkare ska krascha in i någon annan åkare. Nere vid dalstation av VM 8:an myllrar det av små tält med en massa olika skidmärken och det är bara att testa vilka skidor man vill för några åk. En väldigt bra och kul grej, även om jag är lite för dålig på att ta chansen att prova. Men eftersom det är väldigt svårt att veta hur passande ett par skidor är till ens egna åkning så är det ju perfekt att få testa lite innan man kanske slår till. Detta gäller ju inte bara denna helgen utan generellt, att många skidköp görs säkert efter att man har fått testa ett par skidor någon dag. Det hade ju inte varit så dumt om man kunde höra likadant när det gäller löparskor.

åre lucia 201 snabbafotter

Efter gårdagens skidåkning blev det ingen after ski på byn utan en liten sväng i soffan framför Vinterstudion innan vi fick till ett klassiskt besök på Broken. Ett besök på Broken innebär ofta lite matkoma och så även igår. Men jag och Viktor tog oss i kragen och snörade på oss löparskorna och sprang ut en sväng till Tege och vände. Det var klart tungt innan vi kom ut men när vi väl var ute så rullade det bara på. Vi springer tillsammans lite för sällan så det var kul.

snabbafotter åre 100

Festen för helgen var inte på krogen utan en ”hemma-hos-fest”. För mig som ”gammal” säsongare var det kul att se hur man bor i Åre eftersom man som säsongare mest är hemma hos andra säsongare och den typen av boende är lite speciellt. Lite på samma sätt som man undrar hur det verkligen ser ut hemma hos folk utomlands eftersom man själv kanske bor på hotell anpassade för turister.

åre lucia 212 ovanför torget

Share Button