Jag var lite osäker på vad det skulle bli för träning ikväll. Men imorse övertalade Rubin mig att köra med dem och då kunde jag ju inte låta bli att ta mig dit, trots att det planerades 3*3 kilometer, ett ganska tufft pass. Med tanke på att jag nyligen kommit igång med uppstartsträningen så vill jag inte utmana mig ännu. Just nu är det viktigare att jag hittar en skön känsla och en glädje i löpträningen.

Jag anslöt mig till gruppen som skulle hålla en fart runt 4:10-4:20 min/km. Efter en uppvärmning i ganska bar tempo, lite löpskolning så var det dags. Vi körde igång helt enkelt och jag kan säga att allra första kilometern i första intervallen var nog värst. Det kändes som det gick fort men ändå stannade klockan på 4:15 min/km. Men jag kom in i det det gick egentligen bara bättre och bättre. Inga problem att dra igång igen efter 90 sekunders vila och det bara flöt på och det gjorde det i hela sista intervallen också.

Jag fick ihop 9 kilometer i runt 4:10-fart plus runt 4 kilometer i uppvärmning och nerjogg. Och inte minst, det kändes förhållandevis lätt och bra. Jag hoppas att jag om några pass känner att jag är ganska bra med i matchen igen.

2012-11-04 09.22.43

Jag vill komma in i samma form och flyt jag hade i träningen inför New York Marathon förra året!

Share Button