Ikväll tränade jag ett gäng triathleter, men jag höll mig till själva löpdisciplinen. Jag tycker som bekant att man ska hålla sig till sin grej, det andra ska man låta andra göra. Det blir liksom bäst för alla i slutändan. Eller tycker ni jag ska träna de som vill bygga muskler nästa vecka? Nja, tveksamt! :-)

Är det då någon skillnad på att träna triatleter jämfört med andra ”löpare”? Nej, i ett specifikt träningspass tycker jag inte det. För i ett specifikt träningspass inom löpning är det ingen skillnad att träna triathleter jämfört med andra ”löpare”. Alla gör så gott de kan. Kanske att man tar hänsyn till föregående och nästa träningspass, men det har ju inget med själva träningspasset att göra. Samtidigt som man inom träningen till triathlon måste tänka på träningsupplägget och hur de olika träningspassen planeras så måste man även inom löpningen planera sina träningspass för bästa effekt.

Så vad ska vi säga, same same but different!? :-)

Snabbafotter

Share Button