Målsättningar 2014

Det är ju lite lustigt att man funderar på sina målsättningar för 2014 redan nu i november 2013. Men jag har faktiskt redan börjat fundera. Jag har måste fundera fram lite målsättningar för att sedan kunna sikta in träningen på rätt sätt mot de uppsatta målen.

Marathon är den distans som passar mig bäst och jag kommer också springa några marathon nästa år. Men jag ska också, mer än tidigare, sikta in mig på distanser som 10 kilometer och halvmarathon. Jag kommer springa mer kvalitativa intervallpass och progressiva pass på löpband än jag gjort tidigare. Detta är naturligtvis en förhoppning för jag vet också att det är i de snabbare passen som mina vader gärna börjar protestera. När det gäller specifika tider så är de uppdaterade till höger.

Förutom egna målsättningar för nästa år så ser jag fram emot att fortsätta att jobba som löpcoach mot både företag, föreningar och privatpersoner. Att hjälpa andra som vill utvecklas inom löpningen är något jag verkligen brinner för och den feedback jag ofta får från kunder är att det verkligen märks, så det är ju kul. Och det spelar ingen roll om man är nybörjare på korta distanser eller om man sprungit i många år och har specifika tider som sina målsättningar.

För tillfället, i och för sig med bara ett eget genomfört träningspass sedan säsongsvilan, så ser jag fram emot kommande träningar. Vi har idag en månad till julafton så det är inte så lång tid kvar med vanliga rutiner. Och jag tycker det är rätt skönt att bryta av rutinerna (gärna ofta och länge) men i dessa perioder gäller det också att inte fuska med träningen. Därför är det så viktigt att komma igång bra innan rutinerna bryts, för annars är det lätt till att träningen blir lidande under ledigheterna när det är så mycket annat som händer.

Craft Tylösand löpning

Jag ser fram mot ett soligt och bra löparår 2014!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Ja visst måste man börja tänka på sina mål för nästa år. Jag ska springa maraton för första gången, det ska bli en spännande resa fram dit! Men min första utmaning bli att klara vasaloppet!

 2. Sara: Härligt att du har din första mara framför dig. Jag hade precis kontakt med en annan tjej som behövde tips inför hennes första mara nästa år. Men Vasaloppet är ju en kul början! :-)

 3. Du har väl sprungit en del maraton utomlands och jag tänkte höra om du har tips på något maraton på vårkanten (säg mars-april), gärna inom Europa så att inte resorna tar alltför lång tid i anspråk? Önskemål är en snabb bana, löparvänligt väder och bra arrangemang. Behöver inte vara ett jättestort lopp. Jag har rätt så bra koll på vilka lopp som ordnas, men för att veta hur snabba banorna är eller hur bra loppen är annars så hör jag gärna lite åsikter :)

 4. Johanna: Nja, ska jag titta på marathon utanför Sverige men inom Europa så har jag nog inte sprungit någon mara alls på vårkanten. Jag springer Boston Marathon varje år i mitten av april så det är svårt att hinna med fler. Men jag vet att Paris som går i början av april är snabb, Rotterdam är också snabb och jag har för mig att den går på våren. Wien går också i april, men är inte känd för att vara så snabb. London går också i april, ganska snabb tror jag, men kanske svårt att få en plats till nu.

  Jag känner att jag inte riktigt kunde vara till så mycket hjälp som jag skulle vilja, men just nu kommer jag inte på mer än så. Köpenhamn går nog i maj, men vet inte om den är snabb.

 5. Det hjälpte nog ändå en del :) Jag har nog sneglat lite på både Paris och Rotterdam, så det kanske blir nån av dem. Hamburg sprang jag för ett par år sen och det var ett trevligt lopp och en hyfsat snabb bana, men det är ju roligt att testa nya lopp också :)

 6. Berätta!
  Vilka mål har du?
  Ingår kanske både styrka och rörlighet i nästa träningsperiod? :-)
  Och STORT grattis till att ha hamnat på ”inne listan”.
  Coolt och så välförtjänt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *