Det är ju lite lustigt att man funderar på sina målsättningar för 2014 redan nu i november 2013. Men jag har faktiskt redan börjat fundera. Jag har måste fundera fram lite målsättningar för att sedan kunna sikta in träningen på rätt sätt mot de uppsatta målen.

Marathon är den distans som passar mig bäst och jag kommer också springa några marathon nästa år. Men jag ska också, mer än tidigare, sikta in mig på distanser som 10 kilometer och halvmarathon. Jag kommer springa mer kvalitativa intervallpass och progressiva pass på löpband än jag gjort tidigare. Detta är naturligtvis en förhoppning för jag vet också att det är i de snabbare passen som mina vader gärna börjar protestera. När det gäller specifika tider så är de uppdaterade till höger.

Förutom egna målsättningar för nästa år så ser jag fram emot att fortsätta att jobba som löpcoach mot både företag, föreningar och privatpersoner. Att hjälpa andra som vill utvecklas inom löpningen är något jag verkligen brinner för och den feedback jag ofta får från kunder är att det verkligen märks, så det är ju kul. Och det spelar ingen roll om man är nybörjare på korta distanser eller om man sprungit i många år och har specifika tider som sina målsättningar.

För tillfället, i och för sig med bara ett eget genomfört träningspass sedan säsongsvilan, så ser jag fram emot kommande träningar. Vi har idag en månad till julafton så det är inte så lång tid kvar med vanliga rutiner. Och jag tycker det är rätt skönt att bryta av rutinerna (gärna ofta och länge) men i dessa perioder gäller det också att inte fuska med träningen. Därför är det så viktigt att komma igång bra innan rutinerna bryts, för annars är det lätt till att träningen blir lidande under ledigheterna när det är så mycket annat som händer.

Craft Tylösand löpning

Jag ser fram mot ett soligt och bra löparår 2014!

Share Button