Alla som följer mig här på bloggen vet säkert att jag har lite säsongsvila just nu. Men det här blogginlägget om säsongsvila handlar inte om mig, det handlar om oss alla som tränar året runt. Och eftersom det är löpning som bloggen främst handlar om är det också naturligt att säsongen slutar någon gång under hösten.

Många som tränar flitigt året runt, kanske flera pass i veckan, har ofta lite svårt att vila. Vi har ju till exempel den klassiska frasen ”våga vila” och den gäller i allra högsta grad även säsongsvilan. Många är rädda för att de kommer att tappa all sin kondition om de håller uppe med träningen några dagar. Tänk istället på att låta kroppen få återhämta sig ordentligt för en gång skull, det behöver den emellanåt.

Vill man hålla igång lite även under säsongsvilan så kan man göra det, men fokusera på lågintensiva lätta pass och ta chansen att träna lite löpteknik, styrka och rörlighet under den tiden på året när du har mer tid när du har mindre löppass. Träna helt enkelt det som du kanske under resten av året känner att du borde göra men inte tycker att du har tid att prioritera.Ta chansen att ge det kroppen behöver, ta chansen att ge den det nu när du har mer tid, ta chansen att komma igång med detta i säsongsvilan.

Share Button