Ni har väl inte missat att jag i helgen som gick deltog i fortsättningskursen för löpcoacher som Running Sweden arrangerade tillsammans med PT-School. Långa roliga dagar i skolbänken men också med en del praktik. Och jag har ju också nämnt att jag ska komma med en egen liten utvärdering av vad jag tyckte om kursen och det kommer nu.

Jag tänkte inte gå in på några specifika detaljer om vad som var specifikt bra eller mindre bra inom de olika delarna som ingick, det blir helt enkelt för mycket. För tittar man över vad som ingår i löpcoach steg 1 och löpcoach steg 2 så är det ett och annat. För den som är intresserad av vilket innehåll som behandlas så kan man läsa om det på hemsidan.

Eftersom detta var en fortsättningskurs så var kravet på alla deltagare att man skulle genomfört löpcoach steg 1 (grundkursen) tidigare. Det är naturligtvis bra, för kursen kör igång i bra tempo med en gång och det gillar jag. Sen märkt det i alla fall att vi deltagare är på olika nivåer och har olika bakgrund. Det märks helt enkelt om man har en bakgrund med löpning i fokus, med gymmet i fokus eller med maten i fokus. Ibland tyckte jag också att jag redan kunde det som behandlades och trodde ett tag att vi kanske redan lärt oss detta i steg 1, men insåg sen att det var sånt jag lärt mig på annat håll och redan använder i mitt jobb som löpcoach. Och naturligtvis jättebra att få en bra bekräftelse på att det man redan kunde stämde bra överens med vad som lärde ut på denna fortsättningskurs. Sedan är det också så att är man tillräckligt intresserad så vill man alltid veta mer inom i stort sett alla områden som behandlades, mer eller mindre i alla fall. Så på det stora hela en väldigt bra utbildningshelg där jag både fick lära mig nytt och fick en bra bekräftelse på det jag redan kunde och självförtroendet som en bra löpcoach bara växer och växer.

Sedan måste jag avsluta med att nivån på lärarna är A och O för att det ska bli en vettig kurs. Här hade vi lärare som var och en hade mer än 20 års erfarenhet från branschen och specifikt inom sitt område, t ex utbildare inom anatomi, väldigt eftertraktad sjukgymnast (inte minst bland löpare) och en f d landslagslöpare och eftertraktad löpcoach med lång erfarenhet av att skriva träningsprogram till andra.

Halmstad Lynga 103 copy

Och här står löpcoachen i sommarskogen!

Share Button