Det är den 9 november idag. Det är runt 50 dagar kvar på det här året men för mig och säkert många med mig så är årets tävlingssäsong slut, om inte annat efter idag med Vintermaran som gick i Stockholmsområdet. Så att träna för att bli så bra som möjligt under 2013 känns inte så aktuellt. Det känns mer aktuellt att börja blicka framåt och sikta på vad som händer nästa år, vilka mål och delmål man sätter upp och hur träningen kan se ut för att det ska bli ett så bra 2014 som möjligt.

När en del fortfarande tränar för att blir så bra som möjligt 2013, så började vi idag på löpcoachutbildningens fortsättningskurs blicka framåt och titta på träningsupplägg inför 2014. Det blev en utbildningsdag helt i min smak där olika typer av träningspass ska blandas och kombineras på olika sätt vid olika tidpunkter för att uppnå bästa möjliga resultat. Och detta måste vi kunna anpassa till varje enskild löpare, i alla fall om vi inte har fokus på att lägga generella program som alla kan kika på men som egentligen inte passar någon till 100%. Men visst alla kan säkert hitta godbitar i generella program också, men då gäller det att veta vad man håller på med.

Nu återstår en heldag till och sen en skriftlig examination för att bli godkänd.

2013-11-09 11.48.04

Det finns gamla stafettlöpare på PT-School också, men jag tror man lever längre som långdistanslöpare… ;-)

Share Button