Idag är det New York Marathon, om de inte ställer in igen, man vet aldrig förrän starten har gått (märkte jag förra året). Men jag hoppas för löpningens skull att de kör som tänkt i år. Och för mig och alla andra som vill och har tillgång till Eurosport så sänds det med start 15.30 idag. Jag kommer vara redo, är du?

Det brukar vara svårt att få en startplats till NYCM, där man kan kvala in, vinna på lotteri eller köpa en dyr plats via resebyrå och då måste man vara ute ett par år i förväg. Men i år blev det annorlunda. Med tanke på den ekonomiska krisen i Europa finns det många länder som inte fick sålt sina startplatser vilket gjorde att svenska resebyråer kunde få tag i fler startplatser och det nära inpå loppet. Man kunde helt enkelt köpa sig en plats för ett par månader sen.

Om jag skulle vilja vara med? Självklart! Men i år var det inte tänkt så, jag hade Frankfurt i planen och sen ta säsongsvila. Så att kasta in NYCM var aldrig aktuellt, men nästa år har jag med det i planen redan när årets marathonlopp ska planeras.

Johanna och Mutai

Från NYCM 2011. Här är min kompis Johanna, som blev 23:a, och herrsegraren Mutai.

Share Button