Har ni hört uttrycket ”bra träning”? Jag har också hört det, för många gånger gissar jag. För jag undrar ofta vilka ord som kommer efter frasen ”bra träning”. Är det bra träning för att bli bättre på badminton eller är det bra träning för att bli bättre på att göra armhävningar med en arm? Ja, ni fattar kanske poängen? All denna ”bra träning”, vad är den bra för?

Det finns säkert hur mycket ”bra träning” som helst att läsa om i tidningar, i bloggar och i annan media, men skulle vi följa alla tips om bra träning så skulle vi inte få mycket annat gjort. Vi måste alltså börja tänka själva, vad vill vi göra för träning? Vill vi göra en träningsform som vi tycker är kul, en träningsform som gör att vi kanske blir bättre på vår favoritidrott eller den träningsform som vår idol tränar eller…? Vi väljer själva, men vi måste också själva tänka till så att vi får ut den effekt av vår träning som vi eftersträvar. Så fundera gärna en extra gång på vad som är bra träning för dig, om träningen ska vara en väg till ditt mål, om den bara ska vara kul eller vilka krav du egentligen bör ställa på den träning du väljer. Vi har alla olika mål, så var inte rädd för att definiera ditt eget mål, även om dina vänner har andra mål.

Och som vanligt stämmer den gamla klyschan, ”den bästa träningen är den som blir av” och man kan ju tänka sig att träningen som blir av också är en träningsform man gillar.

Halmstad Lynga 136 copy

Att springa på fina platser gillar jag och det rimmar också bra med mina målsättningar inom löpningen!

Detta är ett blogginlägg i samarbete med Intersport.

INTERSPORTBLOGGARE_LOGO 

Intersportlogga

Share Button