Gör någon glad!

Det pratas ibland en del om att vi löpare (och kanske även de som tränar annat) borde heja på varandra lite flitigare, ungefär som busschafförer ofta gör. Och visst, jag tycker det är en bra grej, men nu när löpning är så populärt och man kanske springer på ställen där det finns ganska mycket löpare så kanske det känns ”jobbigt”.

Men jag skulle vilja ta det ett steg till och kanske omformulera det lite för att det vi gör ska ge lite till, till någon annan. Istället för att bara nicka fram ett hej kanske vi kan göra något mer när vi väl gör det. Vi kan ju säga något som gör den andre löparen glad. Varför inte sätta upp en tumme i vädret och säga ”ser bra ut”, ”bra kämpat” eller ”vad duktig du är” eller liknande. Jag tror inte det spelar så stor roll vad du säger, men ge något mer av en positiv kommentar istället för att bara nicka fram ett hej. Okej, man kan inte gör det till alla man möter, blir omsprungen av eller springer om, men när vi väljer att göra något så kan vi ju göra något mer, något som ger den andre löparen något mer och jag gissar att du själv också kommer känna dig ganska nöjd och glad när du gjort det.

När jag var ute på långpass i söndags så gjorde jag just detta. Det var på en ganska öppet ställe så man såg ganska långt och jag märkte att jag om ett tag skulle komma att springa förbi en annan löpare. Och när jag sprang förbi henne så satte jag upp tummen, vände mig lite mot henne och sa något i stil med ”bra kämpat”. Hon hörde mig och det leendet jag fick tillbaka gjorde mig glad för resten av passet och som ni märker har jag inte glömt det än. Och jag gissar att hon också blev glad, kände sig nöjd och kunde ta med sig komplimangen genom passet och kanske kom ihåg det lite till. Jag gissar att detta gav mig både mig och henne 10 gånger mer än om vi bara nickat fram ett hej.

Så tänk gärna på att ni kan göra andra glada genom peppande tillrop och som sagt, även för mig som i det här fallet gav de pepprande orden gav det en skön och glad känsla. Det behöver ju inte vara ett lopp eller en gemensam träninggrupp för att vi ska peppa någon vi kanske inte känner. Låt oss våga bli lite bättre på detta och nu när många kanske tycker att vädret börjar bli lite jobbigare så behöver vi de pepprande orden lite mer. Så våga dela med dig av din energi och du kommer få energi tillbaka också!

Detta är ett blogginlägg i samarbete med Intersport.

INTERSPORTBLOGGARE_LOGO 

Intersportlogga

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

 1. Viktigt. Väldigt viktigt !! och det är som du säger, en sådan kommenter glömmer man aldrig. Oavsett om man fått den eller gett den. Tummen upp, och bra kämpat igår på kursen. Mycket intressant !!

 2. JA i den här storstan behöver man alla tummar och hejarop man kan få! mer inspiration från ultravärlden, där hejar man på varann intill löjlighetens gräns… Det var flera som deltog i SUM i helgen för första gången och var helt överväldigade av den fina stämningen och hur alla stöttar varandra på vägen. Till saken hör kanske att springer man ultra har man oftast en hastighet som gör att man orkar peppa med mer än ett hejarop! :-)

 3. Tack för igår! Det var en riktigt intressant, lärorik och rolig kväll! Bra med lite extra motivation nu när höstmörkret smyger sig på. Jag ska även tänka på att heja lite mer!

 4. Ja håller mig dig fullständigt! När ja är ute å tränar försöker ja hälsa antingen ett leende el nick men oftast så tittar folk ner å undviker ögonkontakt..tråkigt!
  Däremot när ja tävlar så försöker ja peppa folk runt mig! Upptäckt att de får mig att glömma hur jobbigt det är! Ska försöka peppa vid nästa träningstillfälle å se reaktionen!

 5. Mari: Tack och bra jobbat själv!

  Nina L: Ja, i ultravärlden är man mycket bättre på detta!

  Emma: Kul att du gillade kursen och som sagt, bara hör av dig om det är något mer du behöver hjälp med.

  PiaL73: Precis så är det. Och som du säger, det peppar faktiskt en själv också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *