Naprapatbesök

Efter gårdagens långpass kände jag egentligen inte så mycket, men visst, lite stelt var det och det kändes något fortfarande i morse. Så i förmiddags hittade jag en naprapattid efter lunch, snabba bud helt enkelt. Under lunchen med en kollega fick jag frågan om jag går till naprapat regelbundet och jag tycker det var en bra fråga. Svaret är nej, bara när jag själv känner att det kan finnas behov för det. Men jag tycker inte det är en dum idé, att någon gång ibland gå och kolla läget. Många kanske sitter ner lite mycket eller jobbar i konstiga ställningar som kan göra att kroppen behöver rätas ut lite.

För min egen del idag så var det mest en förebyggande åtgärd, jag ville kolla läget för jag vill inte att det ska bli något strul med kroppen nu när nästa mara närmar sig. En genomknådning är naturligtvis bra, men det är stötvågen som jag känner gör mest nytta. 6000 slag i varje vad efter lunchen, det kan väl vara skönt. Jag är ju löpare och löpare har inte de mjukaste vaderna men vaderna var tydligen så pass bra att det inte bör bli några problem med dem, så nu hoppas jag på det. Ingen träning idag efter gårdagens långpass och ingen träning heller samma dag som naprapaten har gjort sitt, så det är en bra tajming för en vilodag.

Kompressionssleeves

För att ge vaderna lite extra hjälp använder jag kompressionsplagg från Gococo som jag vunnit hos Helena!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

  1. Har du någon naprapat du kan rekommendera i Sthlm? Och hur ofta tycker du man borde gå, när man tränar regelbundet osv…`?!

  2. Helena: Absolut! De är skönare än ”vanliga” eftersom det är mer vanligt material än ”tightsmaterial”.

    Mari: Många löpare går till Access Rehab och det gör jag också ibland, men de är ju några stycken och man måste hitta någon man tror på och gillar. Jag tycker Björn på Access Rehab är bra. Sen använder jag också Mats på Rehabkliniken som jag tycker är bra. Varför jag använder 2 olika i samma stad? Jo, de är bra på lite olika sätt och använder olika typ av utrustning, Björn jobbar mycket med nålar (ibland med ström i) och energi den vägen medan Mats har tillgång till en stötvågsapparat. Sen är båda löpare vilket också känns bra, vilket gör att de förstår vad jag pratar om, kan känna igen problem, osv. Jag tror på att nischa sig för att vara/bli tillräckligt bra på det man gör. Jämför t ex två hantverkare, där en är ”allmänkunnig” snickare och en är golvspecialist och bara lägger golv. Vem skulle du ta hjälp av om du behöver hjälp med ett golv? På samma sätt tänker jag inom träning och löpning, jag vill anlita de som ligger nära det jag vill göra, dvs någon som är specialist inom löpning eller i det här fallet, en löpande naprapat.

  3. Sv. Superbra svar !! Tack så otroligt mycket. Ska undersöka denna fråga närmare, för jag anar att ett besök för min egen del måste bokas in snart…. Ses ikväll =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *