Långnjutarpass vet vi väl alla vad det betyder? Ett långpass som springs på bra ställen där man är nöjd med både väder, fart, flyt och sällskap. Ett sånt enkelt pass hade jag idag.

Klockan ringde tidigt i morse och strax efter 9 hade Garmin hittat satelliterna och passet drog igång. Huvudsyftet var att få till en hyfsad längd på passet men det fick ju gärna gå i en lagom fart också. Första delen av passet sprang jag själv och efter ett par kilometer var jag nere i runt 4:30-fart och det kändes bra. Jag sprang utmed Prins Bertils stig tillsammans med andra löpare och flanörer. Att vara tillbaka på hemmabanan kändes naturligtvis bra och känslan i löpningen var nästan lika bra som omgivningen. Planen var att springa 38 minuter och sen vända, allt för att jag skulle vara tillbaka hemma vid en viss tid, för då skulle polarn ansluta. Jag kände hur det var en lysande idé att springa första delen av långpasset själv när man är pigg och ta hjälp i slutet av långpasset när man kan vara lite sliten. Det gick lite fortare på vägen tillbaka och tajmingen med polarn blev perfekt och vi drog iväg direkt. Ingen halvtidsvila för mig alltså.

Nu drog vi upp på Galgberget och det är klart att backarna kändes efter närmare 2 mil i benen. Vi sprang några varv och blandade lite av de vanliga terrängslingorna med lite egenpåhittade stigar. Lagom pratfart i början, som ändå kändes i benen i backarna, gick över till lite snabbare fart och när farten är okej gör det liksom inte lika mycket om man blir trött. Vi körde en timme till och tog oss tillbaka. Klockan stannade på drygt 32 km och knappt 2,5 timme.

Efter lite lunch var det dags igen, nu ville polarn till gymmet och åka lite skidor, alltså köra en stund i stakmaskinen. Ingen av oss hade kort på gymmet men vi fick något slags frikort för dagen och behövde inte betala, tack för det Nordic Wellness Halmstad. Jag hade inte riktigt energi till att göra något annat än stretcha, men polarna drog av ett pass i stakmaskinen på 10*2 minuter plus upp- och nervärmning. Nu sitter vi hemma i världens bästa lägenhet och känner oss ganska nöjda med träningsdagen.

Lopp på Galgberget Halmstad

Galgbersgloppet kör nypremiär nästa helg för den som vill!

Stakmaskin Nordic Wellness Halmstad

Tuffa intervaller i stakmaskinen av polarn!

Share Button