Som många kanske hängde med på så satte Wilson Kipsang nytt världsrekord på maraton igår med tiden 2:03:23. Alla förstår att det är en helt sanslös snabb tid. Jag ska ta två paralleller för att det ska bli lite tydligare vilken fantastiskt bra fart det handlar om. För att testa så kan du springa ett varv på en 400 metersbana på 70 sekunder. Om du klarar ett varv så tänk på att Kipsang gjorde det i 105 varv. Eller så ställer du in löpbandet på 20,5 km/h och ser hur länge du kan hålla dig på bandet. Kipsang höll den farten hela distansen, 42,2 km.

I olika forum har det pratats om vilka skor Kipsang sprang i och jag kan avslöja att han sprang i adios 2 och inte i adios boost som många trott. Tidigare har det inte varit ovanligt att en del inte tyckt att adios 2 varit tillräckligt bra, inte tillräcklig racekänsla osv, men detta bevisar i alla fall att det går att springa fort i skorna, det är alltså inte skorna som är problemet, det är löparen. :-)

adidas adizero adios 2

adidas adizero adios 2

Share Button