Världsrekordskorna!

Som många kanske hängde med på så satte Wilson Kipsang nytt världsrekord på maraton igår med tiden 2:03:23. Alla förstår att det är en helt sanslös snabb tid. Jag ska ta två paralleller för att det ska bli lite tydligare vilken fantastiskt bra fart det handlar om. För att testa så kan du springa ett varv på en 400 metersbana på 70 sekunder. Om du klarar ett varv så tänk på att Kipsang gjorde det i 105 varv. Eller så ställer du in löpbandet på 20,5 km/h och ser hur länge du kan hålla dig på bandet. Kipsang höll den farten hela distansen, 42,2 km.

I olika forum har det pratats om vilka skor Kipsang sprang i och jag kan avslöja att han sprang i adios 2 och inte i adios boost som många trott. Tidigare har det inte varit ovanligt att en del inte tyckt att adios 2 varit tillräckligt bra, inte tillräcklig racekänsla osv, men detta bevisar i alla fall att det går att springa fort i skorna, det är alltså inte skorna som är problemet, det är löparen. :-)

adidas adizero adios 2

adidas adizero adios 2

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Med podden med Sara om skor färskt i minnet känns det tradigt om löparvärlden är på väg mot samma sak som drabbade simvärlden med ”snabba” dräkter.

    Resonemanget ni förde kring ”boost” dojan känns lite som att, om att det finns en genväg, så ska man så klart ta den, istället för att lita på sin egen förmåga.

  2. Hahaha, men tänk så fort det hade gått i gamla Adios då! ;)

    Nej, men skämt åsido så är jag rätt nyfiken på Adios boost. Jag älskar mina två par Adios, men har inte vågat mig på 2an pga alla negativa recensioner. Du som testar en del olika Adidas-skor, har du gett dig på Adios boosten?

  3. Du kan ge en kenyan vilka tjockskor som helst, spelar liksom ingen roll, det är löpning på en helt annan nivå :-)

    Själv är jag lite oförstående inför alla hyllningar till Adios 1, visst det är en helt OK sko men inte så fantastisk tycker jag. Jag har både den och Asics Tarther som väl påminner aningen mera om Adios 2 men jag föredrar helt klart Asics Tarther, skönare ovandel, samma racekänsla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *