Den här helgen, den sista i september, är som vanligt en stor löparhelg. Det kanske finns många fler löpartävlingar, men de jag framförallt tänker på är Berlin Marathon och Lidingöloppet. Två väldigt olika lopp, men stora på sina egna sätt.

Lidingöloppet pågår i olika distanser och åldersklasser hela helgen medan Berlin Marathon startar klockan 9.00 på söndag morgon. Berlin Marathon har jag sprungit 3 gånger och lyckats ganska bra i. Lidingöloppet vet jag inte hur många gånger jag sprungit, men egentligen aldrig lyckats speciellt bra i. Jag springer inte så mycket i terräng och man blir som bekant bra på det man tränar.

Berlin Marathon 2008 var den första stora mara jag sprang och i samma lopp sprang Haile på nytt världsrekord 2:03:59. Vi möttes faktiskt joggandes några minuter innan start utanför startfållan och som vanligt log han med hela ansiktet. Naturligtvis köpte jag hans världsrekordsko. Lidingöloppet kommer jag framförallt ihåg som en stor resehelg från när jag var mindre och vi nästan varje år åkte upp en helg med klubben för att bo på hotell och springa Lidingöloppet. Så helt klart två stora lopp där jag har väldigt olika minnen från.

DSC04469

adidas adizero adios – Haile world record edition!

Share Button